Setari Cookie-uri

Ghid rapid prin care înveți să te iubești mai mult: sfaturi pentru fiecare zi din săptămână

Aă înveți să te iubești mai mult poate fi un proces dificil și de durată, iar noi îți recomandăm să practici cu blândețe sfaturile pe care ți le oferim în rândurile de mai jos. Așa cum nimeni nu se naște un dansator profesionist, dar practicând frecvent, chiar și cineva care pornește de la “zero” poate ajunge pe culmile succesului, la fel se întâmplă și cu motivația, gândirea pozitivă și iubirea de sine. Avem nevoie de practică în fiecare zi pentru ca aceste gânduri și sentimente, emoții interioare să ne devină obiceiuri, iar atunci când ne întâlnim cu situații dificile, aceste emoții să devină prioritare în reacțiile noastre. Îți oferim 7 sfaturi prin care să înveți să te iubești mai mult.

Ghid rapid pentru iubirea de sine: sfaturi ca să înveți să te iubești mai mult în fiecare zi

Acceptă-te așa cum ești

Fiecare viață este o minune, la fel și fiecare clipă pe care o trăim. Începi prin a te accepta așa cum ești, a-ți găsit trăsăturile care îți plac și care nu, dar nu uita că doar în această combinație te face o ființă unică. Iubește-ți calitățile la fel de mult ca și imperfecțiunile. Poate că îți dorești să mergi spre mai bine, de exemplu să investești mai mult în sănătatea ta ori în imaginea ta, în stilul de viață, dar pentru a începe orice drum trebuie să știi și să accepți unde te afli.

Așadar, acceptă-te așa cum ești, cu blândețe și afecțiune pentru tine.

Practicarea gratitudinii

Începi prin a te concentra pe lucrurile pozitive din viața ta și a fi recunoscătoare pentru ele. Sunt atât de multe lucruri bune în viața noastră de care nu ne dăm seama decât abia când le pierdem. De exemplu o persoană dragă, sănătatea, poate chiar și lucruri materiale, de exemplu acel sentiment de “acasă” după ce ai fost plecată o vreme.

Citește și:

Scrie în fiecare zi măcar un lucru pentru care ești recunoscătoare.

Identifică și practică acele activități care te fac să te simți bine

În ritmul nebun din fiecare zi, în care te trezești, poate iei și micul dejun, apoi alergi către muncă sau către alte responsabilități pe care le ai, faci cumpărături, încerci să te vezi cu un prieten dacă mai rămâne loc în zi ca apoi să cazi ruptă de oboseală la final de zi privind într-un monitor, ei bine în aceast ritm copleșitor nu uita că ar trebui să existe și o serie de activități variate care te fac să te simți bine. Măcar una pe zi. Iar aceste activități sunt strâns legate de tine, de viața ta personală și relația pe care o ai cu tine însăți.

Identifică aceste activități și ai curajul să încerci lucruri noi, ca apoi să le poți practica. Oricât de mult ți se pare că alte aspecte din viața ta au prioritate, dacă tu te pierzi în acest haos și ele își pierd sensul.

Citește și:

iubire de sine Foto: Krakenimages.com/ shutterstock.com

Comunică pozitiv cu tine însăți

Da, ai constatat că nu ești perfectă, nimeni nu este, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să devii foarte critică față de tine însăți. Poate cel mult să practici un tip de critică constructivă, dar în niciun caz autoînvinuirea pentru orice lucru mărunt.

Încearcă să gândești pozitiv despre tine. De exemplu: “aș fi putut să fiu mult mai eficientă astăzi, îmi dau seama că de fapt aveam nevoie de mai multă relaxare pe care am neglijat-o în ultima perioadă. Poate că e timpul să mă odihnesc mai mult ca apoi să cer mai mult de la mine” decât să spui “am fost îngrozitoare astăzi, iarăși am pierdut vremea și n-am făcut nimic, nu sunt în stare de nimic”.

Citește și:

Îngrijește-te în fiecare zi

A te îngriji înseamnă în special a avea grijă de corpul tău, de mintea ta și de emoțiile tale. Așadar nu lăsa să treacă nici măcar o zi fără să le acorzi atenție acestor 3 laturi care te compun ca ființă unică. Ai grijă de sănătatea ta, ai grijă de aspectul tău fizic, de corpul tău și de gradul de mișcare pe care îl faci, ai grijă să dormi suficient, ai grijă ca emoțiile tale să fie și pozitive de-a lungul unei zile.

Încearcă să te cunoști mai bine

Autocunoașterea este un proces dificil și dinamic, în sensul că noi înșine ne transformăm cu fiecare experiență din viața noastră și totodată ne modificăm perspectivele și managementul vieții în funcție de vârstă. Dacă la 15 ani anumite lucruri erau prioritare și valoroase pentru fiecare dintre noi, la 35 de ani cu siguranță avem cu totul și cu totul alte valori și priorități.

Citește și:

Așadar, acest proces de a te cunoaște este unul continuu, însă anumite valori sunt de bază și se păstrează de a lungul vieții. Începi prin a le găsi pe acelea, prin a te descoperi, de exemplu, în privința talentelor pe care le ai, a aptitudinilor, a lucrurilor care îți plac și care nu îți plac în viața ta indiferent de domeniu, începi a te înțelege la furie pentru a căpăta un mai bun management al acesteia, ai foarte multe lucruri de descoperit la tine însăți.

Ppractică în permanență autocunoașterea, te ajută să reușești să faci alegerile cele mai bune pentru tine și să te îndrepți în acele direcții din viață care îți aduc cu adevărat împlinire.

Iartă-te

Se spune că fiecare dintre noi e bine să învățăm din greșelile făcute și că nu ar trebui să le repetăm. Dar, pentru a nu repeta o greșeală înseamnă a ieși dintr-un anume cerc de valori sau de suferințe sau de răni emoționale și așa mai departe. Tocmai de aceea unii dintre noi rămânem blocați ca într-un cerc vicios în anumite experiențe pe care le repetăm iar și iar.

Citește și:

Învață să te ierți atunci când greșești și astfel te vei elibera de resentimente și de furie. A te ierta pe tine înseamnă a-ți dat libertatea de a te regăsi, de a te privi cu sinceritate și blândețe astfel încât să poți să-ți găsești resursele pentru a depăși anumite blocaje din viața ta.

Sursa foto articol: Senntabi/ shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2023
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.