Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre patrunjel

Extrem de ieftina si folosita inca din Grecia antica pentru decorarea si aromatizarea mancarurilor, aceasta planta este fara indoiala un leac bun la toate.

Numele latin al patrunjelului este Petroselinum crispum si vine din limba greaca, unde "petros" inseamna „piatra”, iar "selinon", telina. Asadar, grecii antici considerau patrunjelul un fel de... telina de stanca, pe care o foloseau atat ca aliment, cat si ca planta medicinala.

foto interior si prima pagina: nito, Shutterstock

Cu frunzele sale erau decorate si aromatizate mancarurile, dar erau si incoronati invingatorii in intrecerile sportive sau erau tratate muscaturile de sarpe ori de scorpion. Planta provine de pe malurile Marii Mediterane si a ajuns pe actualul teritoriu al Romaniei cu cel putin 2000 de ani in urma.

In prezent, patrunjelul este cel mai folosit zarzavat in bucataria traditionala romaneasca, iar pana nu demult, era un remediu redutabil in medicina noastra populara.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.