Setari Cookie-uri

Cum sa folosim natura pentru a ne vindeca de anxietate?

Natura ne hraneste pur si simplu prin prezenta sa magnifica. In budism, este chiar recomandat sa meditam sub un copac - asa cum Buddha medita sub copacul Bodhi atunci cand a atins iluminarea.

Pe langa tot ce ne ofera Mama Natura, ea ne mai ofera si liniste pentru suflet. Ne ofera posibilitatea de a ne vindeca sufletul anxios, de a ne aduna gandurile si de a ne bucura inimile.

Natura ne hraneste pur si simplu prin prezenta sa magnifica. In budism, este chiar recomandat sa meditam sub un copac - asa cum Buddha medita sub copacul Bodhi atunci cand a atins iluminarea.

Iata cateva practici pe care specialistii de la mindbodygreen le recomanda pentru a folosi natura ca un instrument anti-anxietate si pentru a ne hrani mintea, corpul si spiritul:

1. Fa o plimbare pe orice vreme

Chiar si o scurta plimbare in jurul blocului te poate ajuta sa te relaxezi si sa scapi de anxietate.

2. Decoreaza-ti casa

Plantele de apartament si florile naturale te pot ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit. De asemenea, in cazul in care ai o terasa sau stai la casa, iti poti face un mic colt verde si zen.

Citește și:

Aceste plante vor improspata camera cu oxigen si culoare; aerul mai curat si culorile aprinse ale plantelor vor avea ca rezultat o minte mai linistita si mai relaxata.

3. Cand iesi in aer liber (fie la munte, mare sau chiar in oras) concentreaza-ti atentia asupra prezentului

Observa tot ce se intampla in jurul tau: priveste, asculta, miroase. Simte viata. Actul de observatie poate fi un mijloc excelent de a elimina stresul nedorit.

4. Du-te oriunde poti, ori de cate ori poti, atata timp cand esti aproape de natura

Gaseste un parc in care sa iti faca placere sa te plimbi. Gaseste locuri frumoase in care sa te simti bine, relaxata.

5. Cand poti, mergi intr-un loc in care nu ai mai fost niciodata (aproape sau departe de casa ta)

Mergi intr-un spatiu necunoscut. Iesi din zona de confort, exploreaza. Acest mic exercitiu te va ajuta sa lucrezi cu situatii incomode sau anxioase.

Citește și:

6. Cand esti in natura, renunta la telefon

Priveste lumea prin ochii tai, nu prin lentilele telefonului. Bucura-te de aceste momente linistite, inchide ochii si asculta sunetele naturii.

7. Vorbeste cu natura

Poate suna ciudat, insa o discutie cu natura iti poate aduce linistea de care ai nevoie. Spune ce ai pe suflet, scapa de toate gandurile care iti aduc ingrijorare... si, la timpul tau, asculta ce are sa iti spuna pe limba sa (prin sunetul pe care il fac valurile cand se lovesc de mal, al pasarilor care ciripesc sau al frunzelor care se lasa leganate de vant).

8. Multumeste Mamei Natura pentru tot ce face pentru noi

Nu am avea nici mancare, nici apa, nici aer... Nu am exista daca nu ar fi Mama Natura. Este o binecuvantare incredibila sa fii conectat la furnizorul principal.

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.