Setari Cookie-uri

3 Modalitati simple pentru a alege fericirea in fiecare zi (potrivit neurologilor)

Vrei sa fii mai fericita? Aceasta este o intrebare destul de simpla - cine nu vrea mai multa fericire in viata ta? Din fericire, exista lucruri simple pe care le putem face cu totii pentru a aduce mai multa fericire in viata noastra.

2. Gandeste-te la lucrurile pe care le-ai facut bine

Creierul nostru este dornic sa acorde mai multa atentie mai degraba unor informatii negative decat pozitive, iar acest lucru se aplica cel putin la fel de mult pentru evaluarea noastra de sine, ca si pentru orice altceva. Insa concentrarea asupra lucrurilor de care suntem mandri are mai multe beneficii pentru creier. In primul rand, mandria este o emotie puternica stimulatoare a creierului si concentrarea asupra amintirilor fericite (presupunand ca realizarile tale te-au facut fericita) este un alt mod de a elibera serotonina in creier. Mai mult, noteaza Korb, "mai multe studii au aratat ca reflectarea calitatilor tale pozitive este un tip de auto-afirmare care intareste abilitatile tale de a schimba obiceiurile proaste." Asadar, concentrandu-te asupra a ceea ce ai facut corect te-ar putea ajuta sa realizezi mai multe lucruri bune in viitor.

Citește și:

3. Ia o decizie sau stabileste o intentie

Luarea unei decizii, alegerea unui scop sau stabilirea unei intentii au toate un efect pozitiv asupra creierului, ajuta la scaderea stresului si a anxietatii si la cresterea capacitatii de rezolvare a problemelor.

Potrivit specialistilor abilitatea de a lua decizii rapid (si apoi de a iti pune in practica planurile, daca este cazul) este unul dintre asii pe care ii au sub maneca antreprenorii. Luarea unei decizii destul de bune activeaza o parte a cortexului prefrontal, care te va face sa te simti mai mult in control asupra vietii tale. Iar alegerea de a face ceva ce vrei sa faci iti aduce mai multa fericire.

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.