8 Lucruri pe care toate persoanele toxice din viata ta le au in comun

8 Lucruri pe care toate persoanele toxice din viata ta le au in comun

Persoanele toxice te vor face de multe ori sa iti doresti sa rezolvi si problemele lor. Vor dori sa simti ce simti si ele si sa fii responsabila pentru ce se intampla cu ele.

Cunosti o persoana toxica? Chiar daca nu acum, la un moment dat in viata ta cu siguranta ai intalnit o persoana care se potriveste cu descrierea. Comunicarea cu o astfel de persoana poate fi dificila si te poate seca de energie.

foto interior si prima pagina: Nejron Photo, Shutterstock

Pe psychologytoday.com cateva trasaturi pentru a intelege mai bine persoanele toxice si pentru a intelege ce trebuie sa faci in relatiile cu acestea.

1. Persoanele toxice sunt manipulative - modul lor de operare este de a face oamenii sa faca ce vor ele sa faca. Este vorba doar despre ele. Se folosesc de alte persoane pentru a realiza ceea ce se intampla, insa cand tu ai nevoie de tine nu le pasa deloc. Nu este o egalitate in relatie, ci din contra, le place sa domine si sa manipuleze.

2. Persoanele toxice judeca - tine-ti ochii deschisi si urechile tintite pentru ca vor exista numeroase critici: despre tine, despre ce ai facut si ce nu ai facut. Nu este niciodata despre ele.

3. Persoanele toxice nu isi asuma responsabilitatea pentru sentimentele lor - mai degraba, sentimentele lor sunt proiectate asupra ta. Daca incerci sa indrepti atentia asupra lor, isi vor apara cu vehementa perspectiva si nu isi vor asuma niciodata responsabilitatea pentru ce simt sau ce fac.

4. Persoanele toxice nu isi cer scuze - ele nu vad niciun motiv pentru a face asta pentru ca totul se intampla intotdeauna din vina altcuiva. In multe cazuri, ele incearca sa castige simpatie si atentie solicitand statutul de victima.

5. Persoanele toxice sunt schimbatoare - este greu sa stii cu cine te afli intr-un anumit moment deoarece isi schimba starea de spirit imediat si, de cele mai multe ori, parca ar avea personalitate diferita. Iti pot schimba perspectiva, atitudinea si comportamentul in functie de ceea ce simt ca trebuie sa realizeze sau de ceea ce vor sa se intample.

Vizionare placuta


Kudika
16 Octombrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri