Setari Cookie-uri

Vrei sa schimbi un obicei? Cat dureaza si ce trebuie sa faci

Vrei sa schimbi un obicei vechi cu unul nou sau, pur si simplu, sa renunti la unul care nu iti place? Cercetatorii spun ca ai nevoie de 66 de zile pentru a face tranzitia.

Nu exista indoiala ca suntem fiinte care dezvolta tot felul de obiceiuri. Mintile si corpurile noastre depind de tot felul de stimulenti, actiuni si scheme de gandire si de comportament care ne contureaza personalitatile. Obiceiurile sunt ca niste armuri care ne fac sa ne simtim confortabil.

foto interior si prima pagina: MillaF, Shutterstock

Unele obiceiuri sunt neplacute sau ajung sa fie neplacute. De exemplu, ca iti bagi degetul in gura sau ca fumezi sau ca iti rozi unghiile sau ca iti trosnesti degetele. Autorul cartii “Puterea obsnuintei”, Charles Duhigg, spune ca obiceiurile nu sunt innascute, ci create. Fiecare obicei – bun, rau sau nesemnificativ – incepe cu o schema psihologica numita “bucla obisnuintei”, noteaza Elitedaily.com

Duhigg considera ca, atunci cand vrei sa schimbi un obicei, trebuie sa treci printr-un proces indelungat, care are trei etape. Primul pas cand vrei sa schimbi obicei este sa lasi acel obicei descoperit. Al doilea pas este comportamentul in sine sau rutina pe care o creeaza. Iar al treilea pas este recompensa.

Citește și:

Citeste continuarea pe Andreearaicu.ro

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.