Proasta functionare a glandelor tiroidiene, cauzata de lipsa magneziului, dar si extirparea glandei tiroide nu mai permit asimilarea corecta a calciului
Calciul este componenta esentiala a oaselor si a dintilor, ajuta la coagularea normala a sangelui, dar si la buna functionare a nervilor, muschilor si a glandelor endocrine. Amorteala fetei si a membrelor, furnicaturile, dar si palpitatiile, hipotensiunea, tetania (contractii prelungite ale muschilor mainii sau piciorului – n.r.), spasmul respirator si tulburarile de memorie sunt “semne” ale nivelului scazut de calciu. Tot din cauza lipsei de calciu pot aparea si boli precum osteoporoza si spasmofilia.
foto interior si prima pagina: bitt24 Shutterstock
Desi alimentatia deficitara este principala cauza pentru lipsa de calciu, o serie de alti factori duc la acest deficit. Expunerea redusa la soare (sursa importanta de vitamina D), menopauza, anumite afectiuni precum diabetul, hipertiroidia, bolile renale, anemia, stresul, dar si cofeina in exces sunt alti “inhibitori” ai calciului, potrivit doctorulzilei.ro.
Medicii spun ca nu trebuie neglijate nici cauzele endocrine. “Proasta functionare a glandelor tiroidiene, cauzata de lipsa magneziului, dar si extirparea glandei tiroide nu mai permit asimilarea corecta a calciului”, explica Aurelia Constantin, medic internist.
Citeste continuarea pe Realitatea.net