Pomelo se cultiva in Taiwan, China, India, Malaesia, Indonesia, Noua Guinee, dar si in zonele mai calde din America. Pulpa fructului este galbena cu variatii de roz si rosu, are gustul ca un grapefruit dulce. Insa, de curand, Protectia Consumatorilor a tras un semnal de alarma important privind acest fructe.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

foto interior si prima pagina: Inna Zueva Nikolaevna, Shutterstock

Pomelo este cel mai mare fruct din categoria citricelor, ajungand uneori pana la dimensiunile unui pepene urias.

Coaja galben-verzuie este moale si groasa si poate fi folosita la prepararea marmeladei. In China coaja este folosita si la prajituri. In Vietnam florile sunt folosite pentru prepararea parfumurilor.

Pomelo este bogat in vitamina C. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Sa nu uitam si vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Beneficiile citricelor pentru piele: ingrijirea tenului cu produse naturale
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: