Setari Cookie-uri

5 Semne ca este timpul sa elimini oamenii toxici din viata ta

Oamenii toxici fac parte din viata noastra si ne este imposibil sa ii evitam. Insa felul in care raspundem oamenilor toxici este alegerea noastra.

Poate fi o prietena foarte apropiata care se plange constant, un membru al familiei care este pesimist, superiorul tau care este intotdeauna furios sau chiar partenerul de cuplu care a uitat sa mai zambeasca... oamenii toxici fac parte din viata noastra si ne este imposibil sa ii evitam. Insa felul in care raspundem oamenilor toxici este alegerea noastra.

Daca nu esti atenta, oamenii toxici pot influenta negativ modul in care gandesti, simti si te comporti. Ei pot aduce stresul inutil in viata ta si pot provoca haos care sa te traga in jos si sa te tina departe de visurile tale. Iata care sunt semnele care demonstreaza ca oamenii toxici iau ce este mai bun din tine:

1. Vorbesti prea mult despre ei

Glumesti cu colegii de la birou despre superiorul tau nepoliticos sau te plangi partenerului de cuplu cu privire la acea relatie pe care o ai cu o prietena foarte buna si care te seaca de timp si de energie. Vorbind despre oamenii toxici cand nu sunt in jur, le dai mai multa putere asupra vietii tale.

Citește și:

2. Iti pierzi temperamentul

Indiferent ca ai de-a face cu un manipulator deja expert sau cu barfa de la birou, oamenii toxici pot aduce emotii puternice in viata ta. Daca nu esti atenta, stresul si frustrarea se pot transforma cu usurinta in furie. Atunci cand o persoana toxica te calca pe coada, s-ar putea sa simti ca nu iti mai poti controla emotiile.

3. Dai vina pe ei pentru comportamentul tau

In cazul in care cazi prada manipularii unei persoane toxice, ai putea fi tentata sa ii invinuiesti pentru alegerile pe care le faci. Insa a da vina pe ei pentru ce se intampla in viata ta este un semn clar ca o persoana toxica are prea multa putere asupra ta. Tu nu esti asa. Tu nu dai vina pe altii pentru alegerile pe care le faci.

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.