Setari Cookie-uri

Cum sa faci diferenta intre dragostea adevarata si dependenta emotionala?

Dependenta emotionala nu este ceva dragut. Nu iti doresti sa experimentezi asa ceva si, din pacate, in momentul in care esti dependenta emotional de cineva nu reusesti sa vezi cu usurinta semnele.

Linia dintre dragostea reala si dependenta emotionala este ridicol de subtire. Dar pentru ca dragostea este un lucru complex (si stim cu totii asta, nu?!), nu ne putem astepta sa fie una usoara. Este minunat sa iubesti. La naiba, este magic! Este un sentiment ce nu poate fi descris in cuvinte. Insa dependenta emotionala nu este ceva dragut. Nu iti doresti sa experimentezi asa ceva si, din pacate, in momentul in care esti dependenta emotional de cineva nu reusesti sa vezi cu usurinta semnele.

foto interior si prima pagina: adike, Shutterstock

Iata care sunt semnele care demonstreaza ca esti dependenta emotional (si nu iubesti).

Esti mult prea posesiva si geloasa

Esti atat de dependenta de partenerul cu care esti cu care esti incat nu suporti ca nimeni sa se apropie de el. Nivelul de gelozie este atat de mare incat si prietenii lui observa posesivitatea ta.

Citește și:

Important: chiar daca el nu vorbeste despre asta, fa-ti curaj si asculta-ti prietenii, ei stiu ce spun. Posesia si gelozia nu reprezinta doar o atitudine negativa cu care intri intr-o relatie, ci si un semn ca devii dependenta de el. Iubirea adevarata nu vine la pachet cu dependenta.

Renunti la multe lucruri pentru el

Sa renunti la lucruri pentru o alta persoana si pentru imbunatatirea relatiei este ceva normal in viata de cuplu. Se numeste compromis. Se numeste sacrificiu. Si, intr-adevar, nu exista relatie in care sa nu se renunte la ceva, fie el si cel mai nesemnificativ lucru sau obicei. Fie ca vorbim de visuri, decizii in cariera, ambii veti ajunge de-a lungul drumului, sa faceti compromisuri. Motivul este simplu: asa stau lucrurile intre doua persoane.

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.