Ghimbirul si-a castigat numele de super aliment datorita proprietatilor sale datorita carora cu el se poate trata diverse afectiuni.
Un condiment ce nu ar trebui sa iti lipseasca niciodata din casa ta. Fie ca il folosesti la prepararea unei limonade, fie ca il folosesti la prepararea diverselor feluri de mancare sau doar la o salata, ghimbirul pe langa gustul unic pe care il ofera, va activa organismul uman și va favoriza procesul de ardere al grasimilor.
foto interior si prima pagina: kostrez Shutterstock
Energizant si stimulent digestiv
Unul dintre cele mai bune remedii impotriva racelii si al senzatiei de greata, care totodata iti si intareste imunitatea, ghimbirul este o veritabila sursa de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu dar si proteine, carbohidrati si fibre.
Consumul de ghimbir favorizeaza aparitia enzimelor cu rol in absorbtia eficienta a nutrimentilor si astfel combate cu succes disconfortul digestiv mai ales daca ai avut parte de o masa imbelsugata.
Citeste continuarea pe Realitatea.net