Setari Cookie-uri

Sweetie: Beneficii pentru sanatate

Sweetie sau oroblanco (aurul alb) este un fruct obtinut din incrucisarea a doua citrice: pomelo si grepfrut. Recent, sweetie a intrat masiv si pe piata romaneasca, cu un pret similar cu cel al altor citrice de sezon.

La noi, sweetie este importat din Israel, insa oroblanco a fost brevetat de Universitatea din California in 1981, in urma unui experiment cu citrice in Riverside. Cercetarile, incepute inca din 1958 au condus la o serie de teste prin care s-au obtinut mai multe tipuri de citrice, insa la final sweetie a fost soiul inregistrat ca produs final al muncii stiintifice.

foto interior si prima pagina: napocska Shutterstock

Din 1984, sweetie a inceput sa fie cultivat pe scara larga in Israel, tara care, de altfel, a creat un adevarat brand pentru ”Sweetie”. Mai mult, compania Jaffa Sweetie s-a impus ca unic furnizor pentru Japonia, tara care inregistreaza anual cel mai mare consum al acestor citrice.

Fructele de oroblanco au forma mai sferica – cam ca portocalele, au un gust dulceag, dar pastreaza membrana alba cu gust amar, la fel ca la grepfrut. Odata curatate de acest invelis, dimensiunea pulpei ramase este similara cu cea a unei mandarine.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.