Setari Cookie-uri

Sucul de patrunjel: beneficii si mod de preparare

Cum trebuie preparat si consumat sucul de patrunjel pentru a beneficia de toti nutrientii acestei radacini?

Leguma nelipsita din ciorbe, patrunjelul este si o planta medicinala exceptionala. De la aceasta leguma folosim totul. Radacina este un excelent remineralizant, stimulent al rinichilor, drenor al ficatului si antiviral. Frunzele si tulpinile neutralizeaza si ajuta la eliminarea toxinelor din organism, improspateaza respiratia, dizolva si ajuta la eliminarea pietrelor la rinichi si la ficat. Fructele (semintele) de patrunjel sunt un puternic tonic digestiv, stimuleaza puternic glandele sexuale si au efecte afrodiziace uimitor de puternice, combat alcoolismul.

foto interior si prima pagina: Vova Shevchuk Shutterstock

O modalitate eficienta de a te trata cu patrunjel este consumul de suc de radacina. Sucul din radacina de patrunjel se obtine cu ajutorul storcatorului electric centrifugal, din radacini bine spalate, dar necuratate de coaja, deoarece este partea cea mai bogata in substante nutritive.

Coaja va fi doar spalata foarte bine si vor fi indepartate portiunile lovite. Dupa stoarcere, sucul se bea de preferinta imediat sau, daca nu este posibil acest lucru, se pastreaza la rece, in recipiente bine inchise, nu mai mult de 6 ore.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.