Setari Cookie-uri

Cum să ai succes in tot ce iti propui folosind această tehnică japoneză de doar un minut?

Kaizen își are originea în Japonia și a fost inventat de Masaaki Imai. Cuvântul în sine are două rădăcini: kai, care înseamnă schimbare, și zen, care înseamnă bun. Împreună înseamnă "schimbare spre bine". 

Cheia succesului este chiar la tine. Lenea... cine nu o cunoaște? Sunt sigură că mulți dintre noi au renunțat la anumite obiective (mari sau mici) sau nu au reușit să își împlinească visurile pentru că au amânat lucruri importante. "Încep de mâine" sau "Săptămâna viitoare voi avea mai mult timp".

Când ne creăm un nou obiectiv sau avem o nouă provocare, la început suntem foarte productivi și facem foarte multe. Mulți sunt de părere că primele trei zile sunt cele mai productive pentru că există entuziasm și dorința de a vedea rezultate. Trei zile mai târziu, pasiunea dispare și pierzi orice interes. Oamenii ajung să fie obosiți de noua responsabilitate din viața lor. Obiceiurile și rutina sunt greu de schimbat, iar când adăugăm ceva nou în viața noastră, suntem mai leneși cu privire la lucrurile extra pe care trebuie să le facem.

Citește și:

foto interior si prima pagina: Katyau Shutterstock

Tehnica japoneză KAIZEN

Această tehnică japoneză durează doar un minut pe zi și promite rezultate minunate.

Kaizen își are originea în Japonia și a fost inventat de Masaaki Imai. Cuvântul în sine are două rădăcini: kai, care înseamnă schimbare, și zen, care înseamnă bun. Împreună înseamnă "schimbare spre bine".

Imai spune: "Mesajul strategiei Kaizen este că nu ar trebui să treacă o zi fără să aduci puțină îmbunătățire lucrurilor pe care le faci."

Practica Kaizen include ideea de un minut pentru auto-îmbunătățire. O persoană ar trebui să facă ceva pentru un singur minut în fiecare zi.

Chiar și cea mai leneșă persoană poate face asta. Nu este vorba despre o oră sau 30 de minute... ci un minut în fiecare zi.

Citește și:

Senzația succesului te va inspira să continui

Fie că este vorba despre o nouă rutină în atranament sau despre învățarea unui lucru nou... indiferent de obiectul tău, atunci când faci asta pentru un singur minut pe zi, sarcina nu va mai părea atât de dificilă și nu îți vei mai găsi scuze. Efectuarea pașilor mici către noul obiectiv te va aduce mai aproape de rezultate excelente.

Când îți dai seama că nu este atât de dificil precum credeai, vei începe să crești timpul pe care îl petreci zilnic pentru obiectivul tău. După câteva zile, săptămâni, vei crește timpul până la cinci minute... și apoi, fără să îți dai seama, vei ajunge chiar și la 30 de minute. Mai mult, chiar îți va face plăcere să faci acest lucru pentru că deja nu se mai simte inconfortabil și parcă face parte din rutina ta zilnică.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.