Setari Cookie-uri

Ce se întâmplă cu noi când suntem fericiţi si cum putem amplifica starea de bine

Ce înseamnă, de fapt, fericirea? Este o stare de spirit sau felul în care ne simţim este produsul hormonilor, este chimie pură care se joacă cu creierul nostru?

Specialiştii au reuşit să elimine mitul că fericirea ar fi o stare strict sufletească. Sentimentul de bine este în strânsă legătură cu un hormon secretat de creier care ne face să se simţim fericiţi.

foto interior si prima pagina: ittipon Shutterstock

Studiile realizate la nivel mondial arată că bărbaţii sunt mai norocoşi decât femeile, deoarece creierul lor secretă chiar şi cu 50% mai mulţi hormoni ai fericirii. Responsabile pentru starea de bine sunt endorfinele, substanţe secretate de creier în anumite situaţii.

Practic, endorfinele se eliberează atunci când organismul are nevoie de un stimulent, dar şi atunci când oamenii au emoţii. „Creierul nostru secretă endorfine atunci când suntem alături de o persoană pe care o iubim, atunci când obţinem un succes pe plan profesional, dar şi atunci când experimentăm anumite stări fizice. Studiile au arătat că în timpul actului sexual creierul secretă foarte multe endorfine şi de aceea apare starea de plărere, apoi de relaxare şi în final o stare de bine care poate dura şi o zi întreagă. Creierul mai secretă endorfine şi atunci când experimentăm emoţii puternice sau o apropiere deosebită faţă de o altă persoană, de exemplu în cazul femeilor care alăptează. De aceea, se spune că apropierea dintre mamă şi bebeluş este unică în acele momente“, explică psihologul Ana Maria Ruşizan.

Citește și:

Tot hormonul fericirii ne ajută atunci când avem probleme fizice sau emoţionale.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main ittipon/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.