Setari Cookie-uri

Psihologii dezvăluie cele patru lucruri PRIMORDIALE care ne fac cu adevărat fericiți

Trebuie să lucrăm în mod constant la noi, la viața noastră pentru a fi fericiți cu adevărat. Psihologii au găsit câteva lucruri primordiale care ne fac mai fericiți. Iată care sunt acestea: 

Ce aduce fericirea? Aceasta este una dintre cele mai vechi întrebări ale omenirii. Noi, oamenii secolului XXI căutăm și răspunsuri. Fericirea nu are niciun secret - spun cei mai înțelepți. Lumea găsește fericire în lucruri diferite. Ideea fiecărui individ cu privire la fericire este diferită. Așadar, cum putem căuta un posibil răspuns sau chiar soluție?

foto interior si prima pagina: Dlinnychulok Shutterstock

Jason Wheeler, un psihanalist din New York, a mărturisit pentru dailypositiveinfo ca "Multe lucruri în viață ni se întâmplă doar nouă, însă sunt și multe alte lucruri pe care trebuie să le facem, să le construim... iar fericirea este unul dintre acele lucruri." Trebuie să lucrăm în mod constant la noi, la viața noastră pentru a fi fericiți cu adevărat. Psihologii au găsit câteva lucruri primordiale care ne fac mai fericiți. Iată care sunt acestea:

Citește și:

1. Să practici mindfulness

Când auzim cuvântul "Mindfulness", primele noastre gânduri sunt despre meditație și yoga. Însă atenția nu se limitează la sfera meditației. Poți practica mindfulness și în timp ce înoți sau te plimbi prin parc.

Ce presupune mai exact mindfulness - mintea trebuie să fie conștientă de momentul prezent. Tu ești concentrată asupra corpului fizic, mental și emoțional.

Așadar, când practici mindfulness ești conștientă de mișcarea corpului și a minții tale. Trebuie doar să găsești o activitate care îți face plăcere să o practici.

2. Să fii recunoscătoare

Acest lucru nu ar trebui să se limiteze doar la perioada sărbătorilor precum Crăciunul sau sărbătorile pascale. A fi recunoscător este un obicei pe care ar trebui să îl implementăm în viața noastră zilnică. Potrivit studiilor, exprimarea recunoștinței poate fi benefică pentru noi deoarece scade gradul de depresie și duce la un somn bun, odihnitor.

Citește și:

Dacă te simți iritată sau ești cu moralul la pământ, poți face o listă de lucruri pentru care ești recunoscătoare. Astfel îți vei lua mintea de la gândurile negative pe care le aveai în cap și te vei simți mult mai bine după ce vei numera lucrurile minunate din viața ta.

Exprimarea recunoștinței este bună pentru sănătatea mintală. Aceasta va crește starea de spirit și te va ajuta să te simți mai calmă și mai fericită.

3. Să practici sport

Antrenamentele fizice pot fi o modalitate foarte bună de a îți șterge din minte toate gândurile și sentimentele dificile, îngrămădite. Pentru unii o plimbare lungă este suficientă, pentru alții antrenamentele cardio sunt cele care ajută cel mai mult. Trebuie doar să găsești care sunt exercițiile potrivite pentru tine - care au cele mai mari beneficii emoționale pentru sufletul tău.

Citește și:

4. Să te conectezi cu alți oameni

Comunicarea cu cei dragi este o sarcină foarte importantă. Dacă vrem să avem relații de calitate cu oamenii din jurul nostru, atunci trebuie să ne facem timp pentru ei și să ne conectăm emoțional cu sufletele lor. Persoanele care sunt căsătorite de ani de zile și fac parte din grupul cuplurilor fericite spun că singurul lucru care le-a ținut împreună este doza zilnică de timp pe care o petrec în doi. Nu trebuie neapărat să fie o cină romantică... ci doar să petreacă timp împreună zi de zi.

Conectarea cu familia îți va oferi, de asemenea, și fericire. Relațiile semnificative vin la pachet cu pache și armonie în viața personală.

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.