Setari Cookie-uri

Arta tăcerii. 5 Lecții nemuritoare pentru sufletul modern

Învățând să petrecem câteva minute în liniște, concentrându-ne doar asupra noastră, reușim să ne regăsim și să fim mai atenți la cine suntem noi cu adevărat. Ne reconectăm cu inima noastră.

"Tăcerea este spațiul în care omul se trezește. Ori de câte ori ești singur, te cuprinde o teamă profundă pentru că, dintr-o dată, falsa identitate începe să dispară. Iar adevăratei identităţi îi mai ia puţin timp până să apără, căci ai pierdut-o cu foarte mulţi ani în urmă. Ca să înalţi un pod peste golul căscat în atâţia ani e nevoie de timp. În acel interval de timp, faptul că nu ştii cine eşti te face să te simţi că îţi pierzi minţile. Începi imediat să faci ceva, doar ca să ai o ocupaţie. Şi astfel, falsa identitate nu dispare, ea rămâne activă." - Osho.

foto interior si prima pagina: Irina Alexandrovna, Shutterstock

Iată care sunt cele mai importante lecții pe care le poți învăța când accepți tăcerea în viața ta.

Citește și:

1. Tăcerea te face să simți că trăiești

De câte ori nu ai simțit că viața te controlează și nu tu controlezi viața? Într-o societate în care totul se mișcă atât de repede, de multe ori simțim că viețile noastre sunt controlate de griji, de muncă, de angajamente și de taskuri din rutina noastră zilnică.

În conversațiile pe care le avem cu cei din jurul nostru atingem suprafața multor subiecte diferite, fără să ne permitem să fim complet absorbiți de niciunul dintre ele. Tăcerea ne oferă un centru puternic, un nucleu interior care ne ajută să ne concentrăm asupra noastră și a sufletului nostru.

2. Tăcerea te conectează cu sufletul tău

La tot pasul găsim diverse lucruri care ne atrag atenția și ne fac să pierdem ore întregi făcând aproape nimic: filmulețe pe Youtube, poze pe Instagram, postari pe Facebook sau jocuri pe telefon. Adevărul este că tehnologia ne deconectează de la viața reală.

Citește și:

Învățând să petrecem câteva minute în liniște, concentrându-ne doar asupra noastră, reușim să ne regăsim și să fim mai atenți la cine suntem noi cu adevărat. Ne reconectăm cu inima noastră.

3. Tăcerea înseamnă autenticitate

Interacționăm cu foarte multe persoane de-a lungul unei zile și este surprinzător cum acestea reușesc să ne influențeze nu doar stările pe care le avem, ci și deciziile pe care le luăm.

Multe persoane au ales locul de muncă pe care îl au datorită prietenilor sau familiei. Este ușor să obții un loc de muncă într-o companie la care lucrează un prieten, însă uneori aceste decizii nu sunt autentice pentru tine și nu te ajuta să fii cine îți dorești să fii.

Adesea suntem atât de obosiți ascultând și acceptând sfaturi încât uitam să ne ascultăm sufletul.

Citește și:

Meditația în tăcere te ajută să te asculți, să afli ce gândești și ce îți dorești de la viață, să înțelegi care sunt nevoile tale și ce trebuie să faci pentru a ajunge acolo unde îți dorești.

4. Tăcerea duce la creativitate

Cele mai importante lucrări artistice și invenții au venit din singurătate. Solitudinea funcționează ca un catalizator care asigură timpul, spațiul, intensitatea focusului și energia necesară pentru a aduce o idee sau un plan la viață.

Fără nicio distragere externă, tăcerea îți permite să sapi adânc în gândurile tale și să găsești ceea ce este cu adevărat important pentru tine.

5. Tăcerea te învață să fii singură

Multe persoane asociază tăcerea cu singurătatea, însă această asemănare este departe de adevăr. În timp ce singurătatea te dezactivează și este o povară a vieții, solitudinea și tăcerea îți energizează corpul și mintea.

Citește și:

Tăcerea te învață să fii singură și să te bucuri de propria ta prezentă fără să simți nevoia unei alte persoane lângă tine.

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.