Setari Cookie-uri

Cum se prepară dulceaţa de păpădie?

Dulceața de păpădie este un remediu bogat în substanțe cu acțiune antioxidantă, antibacteriană și anti-inflamatorie, aceasta fiind binevenită în tratarea unor afectiuni.

Cum se prepară dulceața de păpădie?

Se ia un kilogram de flori proaspete de păpădie, se pun în 0,5 litri de apă fierbinte și se aduc până la punctul de fierbere. Se lasă pe foc mic timp de 2 minute. Se lasă vasul acoperit 20 de minute și se strecoară lichidul, prin presarea florilor de păpădie.

foto interior si prima pagina: minadezhda Shutterstock

Sucul de păpădie rezultat se amestecă cu miere sau zahăr și se fierbe 5 minute. Se adaugă 2 lămâi mari tăiate mărunt, cu coajă cu tot. Dacă nu sunt bio, atunci folosiți doar pulpa. Se fierbe încă 5 minute. În tot acest timp, se amestecă permanent.

Se ia de pe foc, se lasă să stea 30 de minute în vas acoperit și apoi se adaugă 250-300 ml apă curată și se fierbe înca un minut. Dupa care se pune în borcane pentru păstrare.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.