Cireșele sunt fructe foarte sărace în calorii (un bol de cirese are doar 87 de calorii, 22 grame de carbohidrați, 1 gram de proteine și 3 grame de fibre), dar cu un conținut mare de fitonutrienți.
Cireșele sunt fructe foarte sărace în calorii (un bol de cirese are doar 87 de calorii, 22 grame de carbohidrați, 1 gram de proteine și 3 grame de fibre), dar cu un conținut mare de fitonutrienți. Culoarea roșie este dată de antociani, care conferă cireșelor proprietăți antioxidante. Aceste fructe reprezintă și o importantă sursă de vitamina A, fiind bogate în betacaroten. Ele mai contin și multe dintre vitaminele din complexul de vitamine B, vitamina C, acid folic, niacină si riboflavină, precum si cantități semnificative de fier, magneziu și potasiu.
Cireşele de mai - care sunt beneficiile pentru sănatate ale cireșelor?
1. Ajută la îmbunatățirea somnului
Cireșele reprezintă una din puținele surse naturale de melatonină, un hormon care scade temperatura corpului provocând somnolență. Melatonina reglează ritmul cardiac și ciclul de somn al organismului.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Noua formulă Nutrilite Daily: un game-changer pentru starea generală de bine
- Dragostea trece prin stomac: Cele mai romantice deserturi pe care să le împarți cu persoana iubită
- The Body Shop lansează două noi game de îngrijire corporală potrivite pentru atmosfera festivă