Setari Cookie-uri

Cartofii mov: De ce sa ii incluzi in alimentatie?

Există şi o specie de cartof de culoare violet intens, care se găseşte şi se utilizează mai rar în bucătăria noastră. Aceştia sunt viu colorați atât la exterior cât și la interior, dar ce este fascinant e că nu își schimbă culoarea atunci când sunt preparați.

Cartoful în general este o legumă foarte cunoscută și consumată de toată lumea.

Există şi o specie de cartof de culoare violet intens, care se găseşte şi se utilizează mai rar în bucătăria noastră. Aceştia sunt viu colorați atât la exterior cât și la interior, dar ce este fascinant e că nu își schimbă culoarea atunci când sunt preparați.

foto interior si prima pagina: margouillat photo, Shutterstock

Cartofii violeți sunt originari din Peru, prin urmare se regăsesc în mod frecvent în meniurile din America de Sud. Acești cartofi sunt din ce în ce mai căutați de restaurantele din toată lumea datorită aspectului frumos, dar și pentru că au fost declarați cea mai sănătoasă legumă din lume.

Ca și cartoful obișnuit, cartoful violet este bogat în vitamina C, potasiu, calciu, fier, proteine, fibre și carbohidrați. În schimb cartoful violet față de cel obișnuit este mult mai bogat în antioxidanți. Culoarea mov a cartofului este dată de cantitatea mare de antocianine

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.