Schimbările climaterice şi bolile duc la distrugerea culturilor de cacao, avocado, cafea, alune şi, şi mai grav, la dispariţia albinelor care ar putea fi cea mai mare provocare la care va fi supusă omenirea. Astfel că, unele alimente ar putea dispărea, definitiv, din alimentaţia noastră.

Despre avocado: De ce sa il includem in alimentatia zilnica?

foto interior si prima pagina: barmalini Shutterstock

Ciocolata

Potrivit Administraţiei pentru Oceanografie şi Atmosferă din Statele Unite ale Americii, schimbările climaterice vor distruge plantaţiile de cacao până în 2050. Temperaturile în creştere vor forţa cultivatorii de cacao să se îndrepte spre zone mai reci munţii din vestul Africii, unde solul nu este propice unor astfel de culturi. Predicţia specialiştilor este că aproape 90% dintre suprafeţele cultivate cu cacao vor dispărea până în 2050.

Avocado

În ultima perioadă cererea pentru avocado a crescut semnificativ, ceea ce face ca zonele cultivate să fie aproape distruse. Clima se schimbă şi ea, iar avocado vor fi curând o raritate în cel mai bun caz sau o amitire, în cel mai rău.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Esti dependenta de ciocolata? Iata 7 trucuri salvatoare
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta