Setari Cookie-uri

Acest test simplu îți spune care este vârsta ta biologică

Înainte de toate este foarte important să facem pentru câteva minute o încălzire adecvată a corpului: stretching, câteva sărituri lente. 

Răspunsul la întrebarea "Câți ani ai?" se bazează pe timpul petrecut pe acest pământ. Cu toate acestea, vârsta corpurilor noastre poate fi diferită de această vârstă cronologică.

foto interior si prima pagina: nutriaaa Shutterstock

Vârsta cronologică versus vârsta biologică

În timp ce vârsta cronologică măsoară timpul pe care noi l-am petrecut pe pământ din ziua în care ne-am născut, vârsta biologică este vârsta corpului nostru, concentrându-se mai mult pe modul în care procesul de îmbătrânire afectează celulele corpului.

Această vârstă biologică poate fi calculată prin identificarea lungimii telomerilor unei persoane. Potrivit Wikipedia, telomerul reprezintă o regiune de ADN repetitiv situat la capătul fiecărui cromozom liniar a majorităţii organismelor eucariote şi a unor procariote. Majoritatea procariotelor au unul sau mai mulţi cromozomi circulari, neavând nevoie de telomeri. Bacteriile ale căror cromozomi sunt liniari (cum ar fi Streptoyces) au telomeri de natură proteică, fiind diferiţi de cei ai eucariotelor. Telomerii compensează pentru mecanismul semi-conservativ al replicării ADN-ului la capetele cromozomilor.

Citește și:

Doctorul Terry Grossman, fondatorul și directorul medical al Centrului de Wellness Grossman din Denver, a mărturisit pentru themindsjournal că o bandă de telomere cade de fiecare dată când o celulă se divide. Așadar, cu cât trăim mai mult, cu atât mai scurtă va fi lungimea telomerilor.

Testul de vârstă biologică

Există un test foarte simplu pe care îl putem face acasă și care ne va ajuta să calculăm vârsta biologică a corpului.

Înainte de toate este foarte important să facem pentru câteva minute o încălzire adecvată a corpului: stretching, câteva sărituri lente.

Ce trebuie să faci: stai în poziție dreaptă, cu picioarele unite și, cu mâinile în față, să îți coborî coloana către zona picioarelor. Trebuie să vezi cât de departe poți ajunge.

Citește și:

Iată și răspunsurile:

1. Dacă ai picioarele drepte și ai putut atinge podeaua cu mâinile, corpul tău are vârstă între 20-25 de ani.

2. Dacă ai picioarele drepte sau ușor îndoite și ai putut atinge cu vârfurile degetelor de la mâini, corpul tău are vârstă între 35-38 de ani.

3. Dacă ai genunchii îndoiți și ai putut atinge degetele de la picioare, corpul tău are vârstă între 38-50 de ani.

4. Dacă nu ți-ai putut atinge deloc picioarele și ți-ai îndoit și genunchii, atunci vârsta corpului tău este peste 50 de ani.

Nu poți controla vârsta cronologică, însă vârsta biologică depinde doar de tine, de stilul de viață pe care îl ai. Alege să ai un stil de viața sănătos și vei vedea îmbunătățiri - vârsta biologică a corpului tău poate fi de 20 de ani chiar dacă vârsta cronologică este de 50 de ani.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.