Setari Cookie-uri

Șapte pași pentru a te păzi de oamenii toxici

Oamenii toxici știu cum să stârnească emoții negative în alți oameni. Dacă nu te controlezi, le poți cădea pradă cu ușurință. De aceea, nu amesteca emoțiile în conversație, păstrează-le pentru tine.

Oamenii toxici se află pretutindeni în jur. Sunt acele persoane care au o relație atât dezechilibrată cu propria persoană și suferă ataât de mult, încât creează o dramă constantă în viața lor și a altora. Atunci când îi recunoști, te poți feri de ei cu ușurință. Află cum.

foto interior si prima pagina: Ursula Ferrara, Shutterstock

1. Evită să le acorzi prea multă atenție

Petrecerile sau alte evenimente lac are participă mulți oameni reprezintă situații favorabile pentru oamenii toxici de a obține atenția pe care o doresc. Ei pot vorbi sau râde zgomotos. Evită să devi publicul lor.

2. Evită să petreci timp cu oameni care îi vorbesc de rău pe ceilalți

Vorbitul pe la spate este un obicei curent al oamenilor toxici. Dacă încep să vorbească despre ceilalți, inclusiv despre cele mai întunecate secrete ale lor, nu te lăsa păcălită, crezând vor să îți câștige încrederea. Vor face același lucru și în privința ta.

Citește și:

3. Atunci când cineva minte, joacă-te

Când simți că cineva minte, nu i-o spune în față imediat. S-ar crea un antagonism. În schimb, joacă-te. Vezi cât de departe pot merge în încercarea lor de a minți. Te poți preface că îi crezi dar să le adreszei întrebări dificile pentru a-i face să se dea de gol.

4. Ignoră insultele și cuvintele negative

Persoanele toxice folosesc insulte și cuvinte negative care nu trebuie însă să te afecteze. Amintește-ți că acestea au mai puțin de-a face cu tine și mai mult cu realitatea și nesiguranța lor.

5. Nu cădea în drama autocompătimirii

Persoanele toxice folosesc autocompătimirea ca o modalitate pentru a începe o conversație. Ei cred că, pozând într- o victimă a vieții, vor obține ceea ce doresc. Dacă nu poți evita astfel de conversații, nu participa. În loc să îți dai cu părerea despre situație, doar să ascultă-i.

Citește și:

6. Evită să intri în jocuri ale minții

Oamenii toxici îți dau adesea răspunsuri pe jumătate deoarece nu pot fi cinstiți cu ei înșiși. Le place să se joace cu mintea ta și să te manipuleze. Fii directă atunci când vorbești cu ei. Dacă vrei un răspuns, folosește întrebări închise la care pot răspunde doar cu da sau nu.

7. Ține-ți emoțiile sub control

Oamenii toxici știu cum să stârnească emoții negative în alți oameni. Dacă nu te controlezi, le poți cădea pradă cu ușurință. De aceea, nu amesteca emoțiile în conversație, păstrează-le pentru tine. Observă atunci când cineva încearcă să te provoace sau te critică cu intenția de a stârni o reacție negativă și nu te lăsa antrenată în joc.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.