Setari Cookie-uri

Tot ce trebuie sa stii despre paine

Ca sa eviti pericolul din paine, primul pas este sa nu mai cumperi paine alba. Aceasta este puternic procesata si, prin urmare, este plina de aditivi alimentari si conservanti.

Painea alba nu-ti aduce niciun beneficiu in dieta. Este o paine fara aport nutritional, fiindca in timpul procesarii isi pierde fibrele, vitaminele si mineralele. Cu ce te poti alege din paine alba: carbohidrati rafinati care ingrasa, cresc colesterolul si ingreuneaza digestia.

foto interior si prima pagina: PosiNote

Daca painea alba este, de principiu, rea pentru sanatate, painea neagra ar trebui sa fie varianta buna. Din pacate, lucrurile nu sunt chiar atat de simple.

Adeseori, painea neagra nu este altceva decat paine alba „vopsita”; contine coloranti alimentari care ii dau culoarea maronie, iar proprietatile ei nutritionale sunt foarte slabe. Alteori, painea neagra, desi e facuta cu cereale integrale, poate contine si unele ingrediente-surpriza, pe care nu ti le doresti in dieta. Ca sa eviti pericolul din paine si sa faci cea mai buna alegere, citeste eticheta de pe painea pe care o cumperi. Cu cat lista este mai scurta cu atat mai bine! Atentie, la 5 ingrediente periculoase:

Citește și:

Grasimi vegetale hidrogenate. Sunt adaugate in paine pentru ca o fac mai rezista la oxidare si la aparitia mucegaiului, prelungindu-i, astfel, termenul de valabilitate. Nu imbunatatesc cu nimic gustul painii. Sunt ieftine.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.