Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa.
Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa.
foto interior si prima paigna: Elfgradost Shutterstock
Este folosit în bucătăria indiană drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic. În scop terapeutic se foloseşte rădăcina. Turmericul are acţiune colagogă, coleretică, stimulează eliberarea bilei si creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele.
Cum se prepară laptele de aur:
Pasul 1: Pasta de turmeric
Ingrediente:
1/4 cană de pudra de turmeric
1/2 linguriţă de piper
1/2 cană de apă filtrată
Instrucţiuni:
Amestecaţi foarte bine toate ingredientele într-o tigaie mică. Folosiţi un foc între potrivit şi tare şi amestecaţi constant până când se face o pastă groasă. Nu o să dureze foarte mult timp, aşa că nu va îndepărtaţi de lângă aragaz.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Când se bea ceaiul de turmeric - Ghid complet pentru beneficii și consum
- Cum se face o prăjitură rapidă: 3 rețete simple, gustoase și gata în mai puțin de 30 de minute
- Cum se face un tort: Ghid complet cu rețete pas cu pas, sfaturi și informații nutriționale + Idei de torturi FĂRĂ COACERE
Continaurea pe Realitatea.net