Kudika
3 Septembrie 2018

Originar din India şi Sri Lanka, cardamonul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, preţul lui fiind depăşit doar de şofran şi vanilie.

Originar din India şi Sri Lanka, cardamonul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, preţul lui fiind depăşit doar de şofran şi vanilie.

foto interior si prima pagina: Brent Hofacker, Shutterstock

Îşi datorează aroma deosebită, dul­ceag-pi­cantă, unui ulei eteric, compus din peste 120 de sub­stanţe. Cardamomul este foarte folosit în medi­cina ayurve­dică, fiind eficient în tratarea ulcerelor bu­cale, a problemelor digestive, chiar şi a depresiei. Merită să aruncaţi un praf de cardamom în oala cu bucate, nu doar pentru aroma sa, dar şi pentru a vă păstra sănătatea.

Iată câteva recomandări:

Digestie - Ca şi ghimbirul, din a cărui familie face parte, cardamomul combate multe pro­­bleme di­gestive. Folosiţi-l pen­tru a combate greaţa, acidi­ta­tea, ba­lonarea, arsurile de sto­mac, lip­sa apetitului sau consti­paţia. Se administrează 3 căni de ceai pe zi.

Detoxifiere - Consumat re­gulat, cardamomul ajută corpul să elimine toxinele prin rinichi.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: