Setari Cookie-uri

5 Metode dovedite științific care te ajută să fii mai fericită chiar din acest moment

Dacă te simți stresată și parcă în jurul tău este doar energie negativă, este important să îți amintești că tu deții controlul gândurilor tale și, în cele din urmă, al vieții tale. 

Da, poți fi mai fericită începând chiar de acum

Ore întregi petrecute la locul de muncă, lipsa somnului, alimentația necorespunzătoare și alte evenimente stresante din viață te pot îndepărta de fericire. Dacă te simți stresată și parcă în jurul tău este doar energie negativă, este important să îți amintești că tu deții controlul gândurilor tale și, în cele din urmă, al vieții tale.

foto interior si prima pagina: Evgen Tomynets Shutterstock

Depinde de tine să fii mai fericită și, pentru a face asta, trebuie neapărat să faci câteva schimbări pozitive.

Cel mai frumos lucru despre fericire este că oricine o poate găsi. Avem noi câteva metode dovedite științific care funcționează de minune:

1. Consumă ceai verde

Încă din antichitate se spunea că ceaiul verde este un elixir foarte bun care aduce liniște și pace, îmbunătățind și starea de spirit. Un studiu realizat recent a publicat rezultatele stintiifice și demonstrează că persoanele care au consumat ceai verde sunt mult mai relaxate, mai atente și mai optimiste.

Citește și:

2. Exercițiile fizice ar trebui să facă parte din rutina zilnică

Mișcarea eliberează proteinele și endorfinele din creier, ajutându-ne astfel să fim mai fericiți - exercițiile fizice acționează precum un remediu (și agent de prevenire) pentru depresie, anxietate, stimă de sine scăzută și multe astfel de probleme.

Un studiu publicat de National Institutes of Health a demonstrat că 20 de minute de activitate fizică pe zi poate reduce anxietatea, îmbunătăți starea de spirit, crește concentrarea creierului.

3. Meditează

Numeroase studii științifice (peste 200 realizate doar în anul 2013) au concluzionat că există multe beneficii pozitive ale meditației.

Câteva minute de meditație zilnică poate ajuta nu doar la relaxarea minții, ci și la ordonarea gândurilor și echilibrarea emoțională.

Citește și:

Există mai multe variante de meditație, motiv pentru care trebuie să încerci câteva și să descoperi care este cea care funcționează cel mai bine pentru tine.

4. Dormi mai mult

Somnul ajută organismul să se recupereze și să se repare și, de asemenea, ajută și mintea să se concentreze și să fie mai productivă. Și da, este important și pentru fericirea ta.

În cartea intitulată NurtureShock, autorii Po Bronson și Ashley Merryman reamintesc de un studiu care a demonstrat că persoanele care nu se odihnesc suficient nu reușesc să se concentreze pe amintirile pozitive, fiind prinse doar de cele negative. Într-un experiment, studenții privați de somn au încercat să memoreze o listă de cuvinte; aceștia și-au adus aminte 81% din termenii negativi și doar 31% din cuvintele neutre sau pozitive.

Citește și:

Cât de bine (și mult) dormi are un efect puternic asupra modului în care te simți și asupra atitudinii generale pe parcursul zilei. Chiar și simplul act de a adormi mai devreme s-a dovedit să îmbunătățească simțul umorului.

5. Practică recunoștința

Când viața nu este așa cum îți dorești, găsește lucruri pentru care să fii recunoscătoare. Există întotdeauna ceva pentru care ar trebui să mulțumești Universului - chiar și faptul că respiri și citești acest material.

Se pare că doar prin scrierea a lucrurilor pentru care ești recunoscătoare starea de spirit ți se poate îmbunătăți radical. Un alt studiu arată că prin exprimarea recunoștinței, depresia poate scădea, iar fericirea și satisfacția generală pot crește.

Vizionare placuta


Kudika
15 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.