Setari Cookie-uri

Tehnici de meditație sub duș care te ajută să fii mai fericită 

Exista cateva tehnici de meditatie ce pot fi realizate in doar cateva minute. Unele dintre acestea pot fi facute chiar sub dus. Iata care sunt acestea si, cel mai important, cum ne pot face sa ne simtim mai bine.

Cui nu îi place ca după o zi extraordinar de obositoare și încărcată să se relaxeze câteva minute sub un duș fierbinte?

Acest moment poate fi extrem de benefic nu doar pentru corpul nostru, ci și pentru mintea noastră dacă învățăm să profităm de el.

Meditația sub duș ne poate ajuta să eliminăm energia stagnantă, starea de stres și anxietate, readucând zenul și pacea în viața noastră.

foto interior si prima pagina: traveliving Shutterstock

Permiterea curgerii apei din partea de sus a capului de-a lungul spatelui ne poate ajuta să ne deschidem centrele energetice sau chakrele, acest lucru ducând la energizarea sufletului și la creșterea vibrațiilor pozitive. De asemenea, acest mic exercițiu poate stimula creativitatea (unul dintre motivele pentru care multe persoane au cele mai bune idei în timpul dușului).

Citește și:

În cazul în care vreți să aflați mai multe despre meditația în duș, acestea sunt cele 3 exerciții de meditație simplă pe care specialiștii ni le recomandă și care pot fi realizate în doar câteva minute.

Tehnica de meditație sub duș numărul 1:

Pe măsură ce îți cureți corpul, repetă următoarea mantră: "Mă curăț pentru a simți lumină, liniște și pace în sufletul meu." Continuă să repeți această mantra pe tot parcursul dușului.

În timpul în care clătești cu apă gelul de duș sau săpunul imaginează-ți toată energia negativă pe care nu ți-o dorești cum părăsește corpul tău, curgând șiroaie către scurgere.

Pornește din nou dușul, închide ochii și vizualizează picăturile de apă ce cad pe corpul tău, formând o lumină albă aurie protectoare în jurul corpului. Înainte de a deschide ochii inspiră și expiră profund de trei ori.

Citește și:

Tehnica de meditație sub duș numărul 2:


Permite ca apa să curgă direct pe zona cefei. Aici se află o chakra sensibilă ce poate ajuta la deblocarea creativității.

Pe măsură ce permiți ca apa să coboare pe spate, încearcă să fii conștientă de senzația pe care o simți. Permite minții tale să se liniștească și gândurilor să dispară pentru câteva momente.

În acest exercițiu de meditație este extrem de important să devii conștientă și prezentă în acest moment; pentru a face asta poți încerca, de asemenea, să respiri adânc (o modalitate de a îți ajuta mintea să se relaxeze).

Tehnica de meditație sub duș numărul 3:

În timp ce îți cureți corpul, repetă următoarea mantră: "Te iubesc. Mulțumesc."

Recită această mantră pe tot parcursul dușului și permite-ți să simți cu adevărat recunoștința și dragostea pentru tine. Te poți concentra chiar asupra anumitor părți ale corpului care necesită mai multă atenție (zonele cu defecte sunt cele mai importante în acest moment).

Citește și:

Pe măsură ce clătești spuma de pe corp, închide ochii și pune mâna în zona inimii. Inspiră și expiră profund de 5 ori, permițându-ți să simți emoția de recunoștință ce radiază din inima ta.

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.