Ciuperca de chefir poate fi cumpărată de pe diverse bloguri și site-uri de specialitate. Mulți “crescători” o oferă însă gratuit, întrucât se înmulțește foarte repede. Ciuperca, originară din Tibet, arată ca o conopidă.
În materie de lactate, chefirul este rege, fie că e vorba de cel preparat în casă, fie de cel din comerț. Este mult mai bine tolerat decât laptele dulce, are puține calorii (50 la 100 de grame) și nenumărate beneficii, printre care combaterea tulburărilor metabolice și a alergiilor, accelerarea tranzitului și chiar prevenirea aterosclerozei.
foto interior si prima pagina: Madeleine Steinbach Shutterstock
Ciuperca de chefir poate fi cumpărată de pe diverse bloguri și site-uri de specialitate. Mulți “crescători” o oferă însă gratuit, întrucât se înmulțește foarte repede. Ciuperca, originară din Tibet, arată ca o conopidă.
Pentru prepararea chefirului, adăugați 1-2 lingurițe din această ciupercă în 200-300 ml de lapte și lăsați între 8 și 24 de ore la fermentat (în funcție de temperatura mediului ambiant). Recomandat este să nu atingeți ciuperca de metale.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Anca Țurcașiu, diagnosticată cu o boală autoimună: actrița a făcut schimbări drastice în alimentație. Ce consumă acum
- Somonul - beneficii și moduri de preparare
- Secretul siluetei Ilincăi Vandici. Tratamentul minune la care a apelat și care i-a adus doar beneficii
Citeste continuarea pe Realitatea.net