Setari Cookie-uri

4 Moduri de a te elibera de gândurile negative și de a trăi așa cum îți dorești

Într-o societate în care informația este la un click distanța ne este tot mai dificil să facem un pas în spate și să oprim gândurile în exces. Există, însa, câteva variante foarte eficiente. Iată care sunt acestea.

Luptă cu monștrii din mintea ta. Nu permite să fii îngropată de prea multe gânduri. Eliberează-ți sufletul.

Într-o societate în care informația este la un click distanța ne este tot mai dificil să facem un pas în spate și să oprim gândurile în exces. În plus, de cele mai multe ori gândurile negative par să pună stăpânire pe noi și să nu ne mai permită să vedem cine suntem și de ce avem nevoie.

Ce trebuie să faci pentru a te elibera de gândurile negative și în exces:

1. Oprește-te și concentrează-te asupra gândurilor pozitive chiar acum

Gândirea negativă este tot mai frecventă nu doar la oamenii din jurul tău, ci și la tine. Ce trebuie să faci pentru a schimba acest obicei toxic? Concentrează-te asupra lucrurilor care te fac fericită, pentru care ești recunoscătoare. Astfel, vei începe să te simți mult mai liniștită deoarece nu vei mai pune accent pe negativitate, care îți poate aduce doar durere, stări de anxietate și stres.

Citește și:

2. Găsește o mantră care să te ajute și pe care să o repeți de fiecare dată când simți nevoia

Cu atât de multă negativitate în jur este destul de greu să menții o mentalitate pozitivă consecventă. Cu toate acestea, poți combate gândurile toxice cu ajutorul unor cuvinte simple, pașnice.

Ori de câte ori te simți agitată, anxioasă, spune o mantră care să te ajute să te relaxezi.

Exemple:

"Totul este bine. Eu sunt bine."
"Acest moment mă va ajuta să cresc."
"Sunt liniștită și împăcată. Fiecare problemă va trece."
"Sufletul meu este încărcat de liniște și de pace."

Astfel de mantre sunt extrem de puternice și pot avea beneficii minunate asupra stării tale de spirit.

3. Alege să trăiești în acest moment

Citește și:

Nu te mai concentra asupra lucrurilor pe care le ai de rezolvat mâine și nici asupra problemelor sau amintirilor din trecut, cu care nu mai poți face absolut nimic. Viața ta se întâmplă în acest moment, fix când citești acest articol. Lasă departe trecutul și viitorul și îndreaptă-ți atenția asupra prezentului pentru că acesta este cel mai important.

4. Înconjoară-te de oameni pozitivi

Degeaba îți dorești să schimbi lucrurile în bine în viața ta dacă în jurul tău sunt doar oameni pesimiști, toxici, care te trag în spate și te conving că merită să lupți pentru visurile tale, care te încarcă cu energie negativă și nu îți permit să înveți să zbori.

Încearcă să filtrezi mai bine oamenii cu care interacționezi deoarece aceștia nu îți pot schimba doar starea de spirit, ci și viitorul doar prin lucrurile pe care le spun.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.