Setari Cookie-uri

Ghid complet pentru a face cadoul potrivit pentru fiecare ocazie și persoană

Fie pentru că am mers la anumite petreceri aniversare sau onomastice, fie că e vorba de diferite sărbători, am simțit nevoia sau „datoria”, de fiecare dată, să oferim cadouri. Dar cum știm ce cadouri sunt potrivite pentru fiecare?

Treaba e că, într-adevăr, e foarte greu să ne hotărâm ce cadou să oferim cuiva. În ce buget să ne încadrăm? Să fie ceva deosebit sau amuzant? Să fie un card cadou? Da, într-adevăr, cu atâtea opțiuni în ziua de azi, fiind și foarte diferiți, chiar e destul de dificil să facem cadoul potrivit indiferent de ocazie.

Citește aici și inspiră-te despre:

🎁 Cum alegi cadoul potrivit în funcție de ocazie?

🎁 Ce cadou alegi în funcție de persoana căreia i-l vei dărui?

🎁 Cum stabilești bugetul pentru cadoul potrivit?

🎁 De unde să alegi cadoul potrivit?

🎁 Cum să faci un dar de suflet cuiva drag?

🎁 Un cadou de tipul experiențelor decât unul material!

Cum alegi cadoul potrivit în funcție de ocazie?

În funcție de tema petrecerii, a sărbătorii și de vârsta sau sexul gazdei petrecerii ori al locului de vizitat de sărbători, există mai multe idei de cadouri de oferit. Bineînțeles că unei fete de 13 ani îi vei oferi un cadou complet diferit față de cel de dăruit unui bărbat de 30 de ani sau de 50.

Citește și:

La fel, contează și cât de apropiată și strânsă e relația ta cu persoana respectivă: una e mama, alta e o prietenă mai puțin apropiată.

Gândește-te la scopul cadoului, ocazia cu care îl oferi:

Ce cadou alegi în funcție de persoana căreia i-l vei dărui?

Cunoaște bine orice detaliu despre persoana căreia îi oferi cadoul! Află ce își dorește, cum e în relația cu tine, ce momente aveți de împărtășit împreună, care sunt amintirile de suflet cu persoana respectivă. Acest pas poate fi cel mai dificil din întregul proces de alegere al unui cadou potrivit.

Citește și:

Poate fi vorba de un cadou practic și util sau poate își dorește doar ceva special și care pur și simplu îi place sau îl amuză. Gândește-te la ce interese are: cititul, fotbalul sau orice alt sport, arta?

Dacă nu știi prea multe despre ce și-ar dori persoana respectivă să primească în dar, întreabă-i rudele, părinții, prietenii ca să-ți ofere câteva idei. Poți să întrebi chiar acea persoană dacă are anumite hobby-uri sau un wishlist de cumpărături de pe un anumit site, dar ai grijă să nu te dai de gol sau să divulgi secretul.

Cum stabilești bugetul pentru cadoul potrivit?

Stabilește întotdeauna un buget pentru cadoul pe care îl faci, mai ales dacă acesta nu este discutat și stabilit în avans de către alte persoane (cum ar fi în cadrul cadoului pentru Secret Santa, de pildă)! Trebuie să te asiguri că nu vei cheltui prea mult, dar nici prea puțin.

Citește și:

Ține minte: un cadou nu trebuie să fie prea scump, prea costisitor. Gestul contează mereu, înainte de toate! Pe de altă parte, nu face un cadou ieftin, doar pentru că ești obligat să îl faci și nu ai bani. Încropește și altceva tu cu mâinile tale decât să lași prea puțin în pachetul cadou sau să pară făcut în grabă, ieftin și banal.

Învață-te cu mai multe zile înainte de o ocazie de sărbătoare sau de oferit cadouri, să vânezi ofertele online, ca să fii pregătit și să iei un cadou potrivit care să se și încadreze în bugetul tău! De exemplu, sărbătorile de iarnă sunt după cel mai important și mare eveniment de reduceri al anului, Black Friday, așa că ai timp să vânezi și să planifici cadourile potrivite de Crăciun. Mai nou, chiar există multiple magazine online cu oferte de Crăciun chiar de la sfârșitul lunii noiembrie. Deci nu sunt scuze... :)

Citește și:

Pe de altă parte, dacă ai fixat exact ce își dorește persoana respectivă, ai deja în minte câteva idei de cadouri, nu te arunca în primele magazine ivite ca să scapi de grijă și să cumperi acel lucru la un preț mult peste cel al pieței. S-ar putea să găsești acel ceva în următorul magazin, la o diferență notabilă de preț, și, de rstul sumei, să mai poți lua ceva cadou. Pentru aceeași persoană, pentru altcineva sau... pentru tine! :D

De unde să alegi cadoul potrivit?

Dacă ai de gând să faci un cadou specific, să știi că sunt numeroase magazine (online) specializate în cadouri pentru oricine, indiferent de ocazie. Unele magazine oferă posibilitatea de cadouri personalizate, cu mesaje diverse sau imagini, după fiecare ocazie și destinatar al darului.

Citește și:

Îți recomand în acest sens să cauți magazinele online cu cadouri, ca să eviți goana prin magazinele fizice, atunci când toată lumea umblă după daruri și nu e foarte decisă, mai ales de sărbători. De altfel, în aceste magazine online găsești o mulțime de idei de cadouri pentru fiecare persoană sau / și ocazie.

Iar dacă vorbim de cadouri practice și utile, nu atât de amuzante sau distractive, ci mai degrabă pentru persoane mai sobre sau cu care nu ai o relație atât de strânsă încât să-ți permiți să faci glume cu un cadou funny, poți opta pentru magazine specializate în produse de calitate pentru fiecare categorie în parte: articole pentru casă, pachete cadou de cosmetice, parfumuri, decorațiuni, alimente gourmet, cărți, băuturi rafinate etc.

Citește și:

Cum să faci un dar de suflet cuiva drag?

Te-ai gândit că uneori nu e nevoie să cheltuim și ultimii bani sau o avere pentru a face cadoul potrivit unei persoane dragi, de suflet? Mai ales dacă stai rău cu banii, poți învăța să faci cu mâinile tae un dar de suflet. În plus, acest lucru va arăta cât de mult îți pasă.

Să creezi tu în mare parte cadoul, în loc să îl cumperi și să pară prea comercial e un lucru memorabil și de apreciat. În special între membrii unei familii. De pild, decât să cumperi o feicitare gata personalizată și scumpă, cu un mesaj gata scris, pe care pur și simplu să o semnezi tu, mai bine creează tu una, mai adaptată situației și legăturii dintre tine și acea persoană.

Uite o idee excelentă în acest sens: Adună niște fotografii dragi cu tine și persoana căreia urmează să îi oferi darul. Mai adaugă un marker, hârtie, stickere și alte câteva lucruri care să te ajute să creezi unul dintre următoarele cadouri personalizate:

  • un album foto handmade personalizat;
  • o ramă cu niște fotografii;
  • un jurnal foto cu amintiri cu persoana respectivă;
  • un puzzle dintr-o fotografie

Un cadou de tipul experiențelor decât unul material!

Un cadou de tipul experiențelor se referă la bilete la concerte, la teatru sau film sau chiar la vacanțe-cadou, vouchere cadou la lecții de dans, ședințe de spa, zbor cu avionul sau elicopterul survolând orașul sau cu balonul. Poți oferi astfel de experiențe cadou cuiva foarte pasionat de aceste activități - de exemplu, unui pasionat de zboruri și de avioane, îi poți oferi cadou o lecție de zbor inclusiv cu biplanul de epocă. :)

De exemplu, la activitati-cadou, ai opțiuni diverse pentru a ocazia de a le dărui celor dragi o aventură:

  • zboruri cu avion, elicopter sau tururi de heli-biking sau heli-wine tasting;
  • lecții de zbor cu biplanul și cu avionul;
  • survol cu elicopter sau cu avion deasupra unuia dintre orașele centrale ale României;
  • Champagne flight pentru 2 persoane - cadou pentru cupluri;
  • ședințe la spa și de masaj, chiar și de o zi sau la domiciliu ori birou;
  • lecții de machiaj cadou;
  • city break în orașe din România;
  • ședințe de stil la domiciliu sau shopping cu un stilist personal;
  • testări și lecții de offroad, condus și manevrat vehicule mari: excavatoare, 4x4, plimbare cu limuzina; mașina de raliu; enduro, drifting, motocicletă cu ataș, snowmobil, mașină clasică de colecție, mașină de epocă, mașină Ferrari
  • cine romantice pentru cupluri (cină la palat, cină în limuzină); cursuri și degustări gourmet
  • invitați speciali pentru experiențe cadou la diverse evenimente
  • seară medievală;
  • drumeții
  • ședințe de călărie
  • curs de inițiere în tehnica de supraviețuire
  • cursuri de inițiere în arta încondeierii ouălor
  • inițiere în dresajul de câini
  • explorări de peșteri
  • sporturi de apă
  • închiriere de iahturi
  • lecții de diverse sporturi indoor și outdoor
  • cursuri pentru diverse hobby-uri
  • vouchere cadou pentru experiența dorită
  • experiențe cadou personalizate: caricaturi, sky banner / mesaj pe cer; telegramă muzicală cu soprană

Nu există bucurie mai mare decât să vezi pe cel ce primește drept cadou o activitate că se bucură de viață și trăiește experiența. Și bucuria se amplifică atunci când e împărțită cu cei dragi.

S-ar putea ca asemenea experiențe cadou să fie mai costisitoare, dar sunt grozave pentru a fi oferite pentru că de obicei învață ceva nou pe persoanele respective, care le primesc. S-ar putea chiar să constituie o experiență ce le va schimba viața. Cel ce va primi o experiență cadou în funcție de hobby-urile și pasiunile lui va fi foarte fericit pentru ea, cu siguranță! :)

În orice caz, indiferent de ocazie și de persoana căreia îi faci cadoul, alege întotdeauna ceea ce îi place și își dorește persoana căreia i-l oferi și nu ceva ce ți-ar plăcea (doar) ție să primești. A dărui este despre bucuria și plăcerea creată persoanei respective căreia îi oferi acel cadou și nu despre tine. Pune-te în locul destinatarului cadoului și vei putea înțelege mai bine cum să îi alegi darul! ;)

Ia în considerare să cumperi cadoul online: sunt foarte multe opțiuni variate și la prețuri mult mai bune, uneori în oferte. În plus, mai multe cadouri sunt disponibile online doar sau chiar acolo găsești multiple idei de cadouri. Urmărește ratingurile și review-urile ca să îți faci o idee despre calitatea ideilor sau a seriozității magazinului online respectiv.

Uite aici un top al magazinelor online de cadouri sau cu idei de daruri pentru fiecare.

Sursă foto: Pexels

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.