Setari Cookie-uri

Cele șase aspecte ale unei relații sănătoase

O relație de cuplu sănătoasă îți permite să fii tu însăți, aduce la suprafață ceea ce este mai bun în tine, îți conferă energie și vitalitate. Iată cele șase aspecte pe baza cărora poți clădi o astfel de relație. 

O relație de cuplu sănătoasă îți permite să fii tu însăți, aduce la suprafață ceea ce este mai bun în tine, îți conferă energie și vitalitate. Iată cele șase aspecte pe baza cărora poți clădi o astfel de relație.

foto interior si prima pagina: 4 PM production, Shutterstock

1. Încrederea. Să construieșți o relație fără încredere este că și cum ai construi un castel pe nisip. Se va nărui la primul val sau la primul vânt mai puternic. Încrederea în tine dar și în celălalt vă permite să fiți autentici și va ferește de scenarii inutile. Înseamnă că va bazați pe cuvântul celuilalt și că nu plecați urechea atunci când cineva va șoptește vorbe nepotrivite sau urâte despre celălalt.

2. Cooperarea. Nimic nu ți se cuvine nici măcar într-o relație iar partenerul tău nu îți poate ghici gândurile întotdeauna oricât s-ar strădui. Învață să ceri ceea ce vrei, într-un mod politicos, în loc să aștepți că lucrurile să se întâmple din senin. Luați decizii împreună și gășiți soluții care sunt în beneficul ambilor. De asemenea, nu uită că schimbarea este inevitabilă. Bucură-te pentru evoluția partenerului tău și sprijin-o.

Citește și:

3. Susținerea reciprocă. Una dintre bucuriile vieții de cuplu este susținerea, sprijinul pe care partenerii și - l oferă unuia celuilalt. Așadar, susțineți-va unul pe celalt, acceptați faptul că uneoi aveți idei diferite. Încurajați-vă reciproc respectați-vă și prețuiți-va și învățați să ascultați fără să judecați.

4. Onestitatea. Încrederea se câștigă greu și se poate pierde foarte ușor. Este mai bine să spui adevărul, chiar dacă poat fi deranjant, decât să fii prinsă cu minciuna mai târziu.

5. Siguranța. Relația ta de cuplu este locul în care amândoi vă simțiți în siguranță, în care nu este loc pentru intimidări, amenințări, manipulări. In care vă respectați spațiul personal al fiecăruia- emoțional, mental, fizic. In care vă exprimați personalitatea într-un mod lipsit de agresivitate și de violență.

Citește și:

6. Responsabilitatea. Atunci când ambii parteneri dintr-un cuplu își asumă responsabilitatea pentru acțiunile lor, pentru emoțiile lor, pentru starea lor de fericire șansele ca relația să fie una fericită și durabilă cresc exponențial. La fel de important este ca fiecare dintre parteneri să recunoască atunci când greșește și să aibă puterea să își ceară iertare.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.