Cuişoarele sunt bobocii uscaţi ai florii arborelui de cuişoare, cunoscuți pentru aroma pe care o dau, precum și pentru beneficiile surprinzătoare asupra sănătății.

foto interior si prima pagina: Mamsizz Shutterstock

Sunt bogate în antioxidanţi şi sunt o excelentă sursă de mangan, de acizi graşi omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu şi fibre. În medicina cuişoarele sunt folosite ca antifungic, agent antibacterian, antiseptic şi analgezic. Pot fi consumate în supe, ciorbe, ceaiuri, cafea, sosuri fierbinți și chiar în orez.

Iată cateva beneficii ale cuişoarelor:

Luptă cu stresul Aroma cuişoarelor eliberează organismul de stres. Amestecă cuişoarele cu busuioc, mentă şi cardamom şi prepară un ceai cu acest amestec. Pentru îndepărtarea stresului se poate folosi şi uleiul de cuişoare în aromoterapie.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: