Kudika
29 Aprilie 2018

Fără condimente, mâncarea n-ar mai fi o plăcere, ci o simplă necessitate. Astfel, mirodeniile nu lipsesc din bucătăria nici unei gospodine.

Condimentele orientale sunt diverse și îmbină o gamă variată de arome și culori. De-a lungul timpului, oamenii au aflat care este adevărata valoare a acestor mirodenii aromatice nu doar în practica gastronomică, ci şi în diverse afecţiuni.

Condimentele din bucătărie, beneficii pentru sănătate

foto interior si prima pagina: FotoSajewicz Shutterstock

Susanul combate anemia

Delicioase, aromate și crocante, semințele de susan sunt pline de nutrienți, minerale, antioxidanți și vitamine. Acestea sunt galbene și ascuțite, cu gust specific, asemănător celui de alune. În bucătărie se poate utiliza și praful de susan, obținut prin macinarea semințelor. Seminţele de susan sunt o sursă excelentă de calciu.

Conţin proteine cu 50% mai mult decât se află în carne. Pentru combaterea anemiei, consumă de două ori pe zi o salată pe care o prepari dintr-un măr, o roşie şi trei linguriţe seminţe de susan. sunt folosite și în diverse produse de patiserie.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Beneficiile incredibile ale uleiului de samburi de struguri

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: