Setari Cookie-uri

Trei semne că îți trăiești viața pe pilot automat

Dacă te vei uita la fețele oamenilor atunci când mergi pe stradă, vei vedea că mulți au priviri sinse. Ca și cum nu ar fi nimeni acasă. Acesta este un semn că își trăiesc viața pe pilot automat. Iată trei semne că te numeri printre ei și ce poți face. 

1. Uiți unde îți pui lucrurile. Atunci când trăiești în minte, nu mai acorzi atenție mediului înconjurător, acțunilor pe care le faci. Corpul tău care face deja atâtea lucruri fără ca tu să îți dai seama- respiră, digeră, își înnoiește celulele adaugă încă un aspect de care trebuie să aibă grijă pentru că tu, de fapt, nu ești acolo. Mintea ta te poartă într-o călătorie în trecut sau în viitor. Fii prezentă în fiecare acțiune pe care o faci și vei vedea că nu vei mai fi uitucă.

2. Nu poți descrie îmbrăcămintea sau aspectul unei persoane pe care tocmai ai văzut-o. Poți avea o întâlnire cu cineva și să fii atât de absorbită de ceea ce vrei să spui și să obții sau poate, atât de stresată de situație încât, deși vezi persoana din fața ta, nu o observi. De aceea, atunci când încerci ulterior să îți amintești ce fel de culoare avea bluza sau pantofii este foart posibil să nu îți amintești. Oamenii de succes sunt sută la sută prezenți în timpul unei întâlniri ceea ce îi ajută să observe nu doar detaliile vestimentare dar și nuanțe ale vocii și mici gesturi, extrem de importante pentru a înțelege starea de spirit a interlocutorului și a te adapta la aceasta.

Citește și:

3. Ai o stare de spirit proastă. Atunci când trăiești pe pilot automat te deconectezi de la ființa ta interioară și lași mintea să te domine. Iar atunci când este scăpată de sub control, în loc să fie folosită ca un instrument, mintea se plimbă printre frici, griji și frustări. Chiar dacă totul merge bine la serviciu și acasă, simți un fel de nemulțumire pe care îți este greu să o identifici. Creativitatea ta este aproape de zero. Revenind în momentul prezent, te poți reconecta cu sinele tău autentic și regăsi astfel energia, entuziasmul și bucuria de a trăi. Iți regăsești puterea creatoare și soluții la problemele care nu te-au lăsat să dormi.

foto main: rangizzz, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.