Ceea ce alegem să mâncăm nu ne afectează doar silueta, ci şi modul în care ne funcţionează creierul, potrivit unui studiu realizat de medicii de la Universitatea din Connecticut.
Mulţi dintre noi credem că anumite mâncăruri ne fac să fim mai fericiţi, însă de cele mai multe ori, afectează sănătatea psihică. Studii anterioare au demonstrat că alimentele sănătoase scad riscul de depresie şi de sinucidere.
Elocventă este cercetarea efectelor limitării alimentelor cu grăsimi saturate şi zaharuri. Rezultatele arată că riscul de depresie scade cu 11% în cazul adulţilor.
”Atunci când oamenii mănâncă sănătos organismul reacţionează în mod pozitiv şi ei slăbesc, ceea ce duce la o stare de spirit bună.”, a declarat medicul dr. Sherry Pagoto, conducătorul studiului. De asemenea, dieta influenţează şi sistemul imunitar care se ştie că are un rol bine determinat în declanşarea depresiilor.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cori Grămescu dezvăluie costurile ascunse ale obezității, dar mai ales cum le putem evita
- Secretul siluetei Dianei Munteanu! La 45 de ani, vedeta nu se poate abține de la un singur aliment: Mănânc şi zilnic...
- Ce trebuie să știi despre contracepția locală: cât de sigure sunt ovulele Contracept-M și cum să le folosești?
foto main: Foxys Forest Manufacture, Shutterstock