Se pare că această "invazie" are la bază doar costurile, acesta nefiind şi un produs bun pentru organism. Uleiul de palmier este lider mondial la consum, fiind prezent în foarte multe produse cum sunt margarina, biscuiţii, cerealele pentru micul de dejun, îngheţata, dulciurile, săpunul, cosmeticele şi multe alte produse, sub denumirea de "ulei vegetal". Se găseşte şi în magazine, la bidoane de 2-3 litri, fiind preferat uleiului clasic fiindcă este mai ieftin.

Uleiul de palmier se mai foloseşte şi pe post de combustibil alternativ în industria transportului.

Costurile producţiei uleiului de palmier sunt mai mici decât în alte cazuri, după cum se poate observa. Randamentul la hectar este de câteva ori mai mare faţă de alte plante. Astfel, pentru a obţine 10 tone de ulei e nevoie de 1,2 hectare de palmieri, 6 hectare de răpiţă sau floarea soarelui şi 8 hectare de măslini. Nimic mai simplu!

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: nirapai boonpheng, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: