Stafidele sunt mai sănătoase decât credeam. Iată ce beneficii au

Folosite cel mai adesea în prepararea cozonacilor, brânzoicilor şi a altor produse de patiserie, aceste mici bombe de dulceaţă nu doar că sunt o alternativă sănătoasă la nocivele dulciuri, ci sunt un aliat incredibil de puternic al organismului.

Deşi au o utilitate aparent banală, cu aspect bătrânicios şi o textură uscată, stafidele sunt o alternativă sănătoasă, plină de beneficii pentru întregul organism şi pot fi consumate şi ca atare, în locul bomboanelor sau dulciurilor pline de zahăr şi aditivi extrem de nocivi.

Stafidele consumate zilnic sunt un adevărat "pansament" pentru stomac, deoarece acestea conţin o cantitate mare de fibre şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Prin urmare, stafidele au uşor efect laxativ şi previn constipaţia, dar ajută şi la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp.

Conţinutul bogat de fier şi complexul de vitamina B pe care îl conţin stafidele ajută la ameliorarea anemiei, iar cuprulstimulează producerea de celule roşii din sânge, celule cu rol extrem de important, şi anume cel de a transporta oxigenul către ţesuturi.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: sharshonm, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri