Setari Cookie-uri

5 Motive pentru care trebuie să accepți durerea dacă vrei să fii cu adevărat fericită

De ce fugi de durere? Accept-o și învață să trăiești cu ea pentru că este parte a vieții și poate duce la lucruri incredibil de frumoase.

Durerea este o parte necesară a fericirii. Iată câteva motive importante pentru care trebuie accepți durerea dacă vrei fii cu adevărat fericită:

1. Durerea te ajută recunoști fericirea adevărată

Dacă ai fi fericită tot timpul nu ți-ai mai da seama ești fericită. Uneori trebuie experimentezi și momente mai dificile pentru a putea recunoaște și aprecia fericirea.

2. Alinarea durerii duce la fericire

Durerea nu este plăcută, însă ameliorarea durerii este. Studiile arată atunci când durerea dispare, simți o fericire pură, naturală, frumoasă - mai puternică decât nivelul de fericire pe care l-ai experimenta dacă nu ai avea niciodată durere.

3. Durerea formează legături sociale

Este simplu te raportezi mai ușor la alte persoane atunci când toată lumea suferă evenimente dificile similare. Durerea duce la empatie care este esențială pentru conexiunea socială.

4. Durerea îți oferă permisiunea de a te raslati

Durerea te va face te bucuri mai mult de recompense. Când ai reușit termini un proiect dificil sau ai depășit un moment dureros, ești dornică te bucuri de recompensă, te răsplătești.

5. Durerea îți captează atenția

Durerea te face fii conștientă de ce se întâmplă în momentul prezent. Fie ai de-a face cu o durere urâtă de cap sau te confrunți cu dureri emoționale, ești concentrată pe ceea ce se întâmplă în momentul prezent. Poate acest lucru nu pare unul bun, însă trăiești în momentul prezent este o abilitate pe care oamenii încearcă o atingă prin meditație și yoga.

Nu te teme de durere

Durerea este inevitabilă. Suferința este opțională. Fericirea nu este absența durerii. În schimb, secretul pentru a trăi o viață mai fericită presupune crezi ai suficientă putere mentală pentru a-ți îmbrățișa durerea și a învață din ea.

Citește și:

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.