Setari Cookie-uri

5 Modalitati de a nu te mai simti nesigura in relatia de cuplu

Daca transporti bagaje vechi din relatiile esuate in relatiile actuale, vei construi aceleasi structuri defecte care s-au prabusit in trecut.

1. Nu mai incerca sa citesti mintea partenerului de cuplu

Majoritatea problemelor din cuplu incep cu o comunicare nepotrivita, care duce la randul sau la incercarea de a citi mintea. Acest proces de intrebari si incercari de a ghici ce gandeste cineva este un traseu rapid catre sentimente de insecuritate si stres.

Daca partenerul tau spune un lucru, nu presupune ca a vrut sa spuna altceva.

2. Nu mai cauta relatia perfecta

Vei ajunge sa iti petreci intreaga viata cautand iubitul perfect. Si, mai rau, acest proces te va innebuni pentru ca vei ajunge sa te simti din ce in ce mai nesigura cu fiecare relatie esuata care nu traieste fantezia perfectiunii tale.

3. Nu mai judeca relatia pe care o ai acum pe baza celor din trecut

Gandeste-te la acele momente in care ai judecat o persoana doar pentru ca ti-a amintit de cineva din trecutul tau. Din pacate, unii oameni trec prin astfel de situatii pe toata durata relatiilor lor. Doar pentru ca au fost candva intr-o relatie cu o persoana abuziva, infidela sau dificila, ei ajung sa raspunda defensiv tuturor celor care se apropie de ei.

Citește și:

4. Nu mai inventa probleme care nici nu exista

Inventarea problemelor in mintea noastra si apoi faptul ca ajungi sa le crezi ca fiind reale este o cale clara de auto-sabotaj. De prea multe ori ne amuzam cu predictii anxioase, ne inselam cu o gandire negativa si, in cele din urma, traim intr-o stare de halucinatie cu privire la cele mai dificile si grave scenarii.

5. Nu te mai concentra pe lucrurile negative

Nu exista o relatie perfecta. Chiar daca lucrurile par perfecte acum, nu va fi intotdeauna asa. Imperfectiunea, insa, este reala si frumoasa. Calitatea fericirii dintre doua persoane creste in proportie directa cu acceptarea lor cu bune si cu rele.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.