Setari Cookie-uri

Ichigo ichie sau despre regulile japoneze care ne învață să trăim momentul

Viața este despre acum sau niciodată. De câte ori te întâlnești cu un eveniment special? De câte ori ți-e îngăduit să trăiești ceva pentru prima dată?

Ichigo ichie poate fi tradus prin “o întâlnire, o dată” sau “acest moment, o oportunitate”. Ce vor să spună japonezii prin treaba asta este că fiecare clipă, tot ce ne este dat să trăim este o comoară unică, ce nu se va mai repeta niciodată în același mod. Așadar, dacă lăsăm să treacă experiențele pe lângă noi, sunt pierdute pentru totdeauna.

Atunci când trăiești cu “Ichigo ichie” pe conștiință, acesta devine un fel de spiriduș care-ți stă pe umăr și-ți șoptește mereu în ureche să te bucuri de orice. Să apeși mai tare pe frână, ca să poți prinde veselia sau importantă momentului.

Cum creștem ideea asta și o facem să prindă rădăcini în sufletul nostru ține de disciplină – la ce altceva ne puteam aștepta din partea japonezilor, nu? Trebuie cultivată practica ce ne obligă la trăirea prezentului, fără greutatea trecutului și fără panica legată de viitor.

Citește și:

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto main: Julia Ardaran, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.