Setari Cookie-uri

Trebuie sa dezinfectezi toata mancarea pe care o cumperi? Recomandarile expertului

Nu exista nicio dovada ca virusul se poate transmite prin alimente. Cel mai mare risc atunci cand cumperi produse alimentare este legat de faptul ca in magazin te afli in preajma altor persoane.

Teama de COVID-19 naste tot felul de probleme si de intrebari. Asa ca nu, nu-i de mirare ca sunt oameni care se gandesc sa lase timp de trei zile in garaj sau in portbagaj produsele alimentare cumparate, de teama sa nu se infecteze cu coronavirusul aflat pe suprafata ambalajelor. Dar este inutil si ridicol, scrie Science Alert.

Mitul fals al „carantinei alimentelor”

Pe langa faptul ca metoda amintita implica riscuri pentru siguranta produselor, este si reteta pentru dezastru, subliniaza site-ul citat. Acesta idee a „carantinei alimentelor” porneste, totusi, de la un adevar stiintific, pentru ca se stie ca rezistenta virusului se reduce la aproximativ opt ore in conditiile de temperatura mai mare, cum este cea din casa.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto main: MaraZe, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.