Setari Cookie-uri

3 Motive pentru care, fără să îți dai seama, devii propriul tău dușman și ce poți face în acest sens

Pacea interioară începe în momentul în care alegi să nu mai permiți unei alte persoane sau unui eveniment să îți controleze gândurile.

1. Ești întotdeauna nemulțumită de tot

Nimic în viață nu este constant. Nu există nici fericire absolută și nici tristețe definitivă. Există doar schimbările stărilor de spirit care oscilează continuu între aceste două extreme, tristețe și fericire.

Ce ai de făcut: Concentrează-te pe lucrurile frumoase. Poți trăi fiecare moment al vieții tale în mod conștient și să realizezi că toată fericirea pe care o cauți există deja în viața ta, trebuie doar să fii pregătită să o observi și, cel mai important, să o accepți.

2. Ai dezvoltat o obsesie în a îți examina eșecurile personale

Întotdeauna te concentrezi pe lucrurile mai puțin frumoase, pe momentele în care ai eșuat, pe situațiile în care ai fost la pământ. Cu cât faci asta mai des cu atât nu reușești să îți dai seama de celelalte lucruri frumoase din viața ta, de bucuriile pe care le ai, de bătăliile pe care le-ai câștigat.

Citește și:

Ce ai de făcut: În fiecare dimineață, imediat ce te trezeșți, gândește-te la trei lucruri care îți merg bine în viață în acel moment. Seara, înainte de a merge la culcare, spune-ți cât ești de recunoscătoare pentru toate lucrurile mărunte care au mers bine în timpul zilei.

3. Așteptările tale despre cum ar trebui să fie lucrurile

În capul tău există această fantezie despre cum crezi că ar trebui să fie lucrurile în viață. Această fantezie te orbește de realitate și te împiedică să apreciezi frumusețea și fericirea care deja există în viața ta.

Ce ai de făcut: nimic mai simplu, renunta la toate aceste așteptări inutile. Apreciază ceea ce ai deja. Trăiește ceea ce este. Speră la o viață mai bună, dar așteaptă-te la mai puțin. Învață să accepți realitatea în loc să lupți cu ea. Când încetezi să mai aștepți ca oamenii să fie perfecți și lucrurile să fie așa cum ți-ai imaginat, te vei putea bucura de tot.

Citește și:

foto main: Sandratsky Dmitriy, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.