Setari Cookie-uri

5 Moduri prin care să nu îți mai faci rău singură

Nu te mai învinovăți pentru toate lucrurile dificile care ți se întâmplă. Învață să te iubești pentru toate lucrurile frumoase care îți bucură sufletul. 

Nu este de mirare că suntem tot mai dificili și mai puțin iertători cu noi înșine. Avem atâtea așteptări de la cum să ne trăim viața, cum să muncim, cum să ne petrecem timpul încât nu mai avem timp de nimic. Și, în timp ce suntem dispuși să îi ajutăm pe cei din jurul nostru pentru a fi fericiți, la finalul zilei uităm tot binele pe care îl facem. Și, cel mai important uităm de noi.

O mare parte din motivul pentru care ne gândim tot mai puțin la noi înșine și chiar ne urâm uneori vine din comparația constantă cu alte persoane. Însă cu cât facem mai multe comparații, cu atât avem mai multe șanse să ne rănim și să ne aruncăm fericirea la coș.

Iată 5 moduri pentru a nu îți mai face rău singură:

1. Fă din tine o prioritate

Citește și:

Meriți lucruri bune, meriți să faci o prioritate din nevoile tale. Meriți să te pui pe primul loc zi de zi, clipă de clipă. Un simplu truc pentru a face din tine o prioritate: nu mai spune "Da" tuturor oamenilor care îți fac o propunere. În schimb, spune "Permite-mi să îmi verific programul și promit să îți dau un răspuns cât mai repede cu putință." Făcând asta îți oferi timp pentru a evalua dacă propunerea îți servește sau nu într-un scop bun.

2. Învață să fii curioasă

Învață mai multe, dezvoltă-te, descoperă-te. Când începi să te întrebi cine ești, ce îți dorești și unde vrei să mergi, îți acorzi atenția pe care o meriți. Reușești să obții o claritate în viața ta, să ai un scop, să ai visuri și planuri.

Citește și:

3. Învață să ai grijă de tine

Începe cu intenția de a fi amabilă cu tine. Intențiile sunt ghidul tău zi de zi. Iată câteva exemple: învață să fii atentă la tot ce faci bine în loc să fii atentă la ceea ce faci greșit; încearcă să nu te mai judeci și nici să îi mai judeci pe cei din jurul tău; învață să te ierți pentru greșelile pe care le faci; învață să ai răbdare și să analizezi o situație înainte de a reacționa.

4. Alege să fii optimistă

Optimismul nu se rezumă doar la modul în care reacționezi la evenimentele dificile, ci la modul în care percepi evenimentele viitoare din viața ta. Oamenii optimiști cred adânc în sufletul lor că vor realiza ceea ce și-au propus să facă. A avea această credință te va ajuta să elimini gândurile negative și să te poziționezi într-un loc frumos, zen, liniștit.

5. Alege să fii recunoscătoare

Citește și:

Fă un efort în fiecare zi pentru a exprima recunoștință pentru ceea ce trăiești, ceea ce faci, ceea ce ești. Fă acest lucru și relația cu tine însăți va începe să se schimbe pe zi ce trece.

foto main: Hozuna, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.