Setari Cookie-uri

Cum să faci pace cu mintea ta anxioasa. 5 Sfaturi de la un fost călugăr budist

Un ghid practic pentru atingerea stării de pace interioară într-o lume tot mai agitată și nervoasă.

Iată 5 sfaturi pe care le poți pune în aplicare începând chiar din acest moment:

1. Acceptă faptul că mintea ta este ocupată

Știai că avem în jur de 70.000 de gânduri pe zi? Da, atât de multe... nu e de mirare că este atât de ocupată. Nu te mira de tot ce își imaginează mintea ta; nu te gândi că este ceva în neregulă cu tine pentru că ai o grămadă de gânduri - toată lumea le are. Permite-i creierului să fie ocupat.

2. Nu da atât de multă importanță gândurilor tale

Acceptă-le, însă nu fi atât de preocupată și fascinată de ele. Cu cât te implici mai puțin în gândurile tale, cu atât vei experimenta mai multă pace. Permite-i minții să se joace, să creeze tot felul de gânduri și amintește-ți de fiecare dată că implicarea ta este opțională, nu obligatorie.

Citește și:

3. Analizează-ți gândurile de la distanță

Pentru a analiza lucrurile la rece și a fi obiectivă, este important să creezi o distanță, un anumit spatiu între suflet și mintea ta. De aceea meditația este foarte importantă - te ajută să faci un pas înapoi și să privești totul cu obiectivitate - cu o atitudine de curiozitate și de acceptare fară să judeci.

4. Permite gândurilor tale libertatea de a intra în mintea ta și, în același timp, de a o părăsi

Gândurile în sine nu provoacă probleme; lăsate singure, ele apar în mintea ta, rămân un moment și apoi dispar. Atunci când încerci să le controlezi sau să le gestionezi - prin etichetarea lor ca fiind rele, greșite sau inacceptabile - ajungi să creezi probleme și, în același timp, să aduci suferință în sufletul tău.

Citește și:

5. Învață să trăiești mai mult în momentul prezent

Daca iți pierzi sufletul printre gânduri, nu poți conștientiza și împrejurimile; nu poți trăi acum, în acest moment - când se întâmplă viața ta. Când ești prezentă aici și acum, mintea devine automat liniștită.

foto main: Teo Tarras, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.