Setari Cookie-uri

Comunicarea nu este ușoară. Însă este necesară în toate relațiile pe care le avem. Sfaturi pentru o comunicare mai eficientă

Problema noastră? Nu mai ascultăm ca să înțelegem. Ascultăm ca să răspundem.

Comunicarea deschisă și sinceră ar trebui să facă parte din fiecare relație sănătoasă. Iată câteva sfaturi eficiente care să ne ajute să creăm acele relații speciale cu oamenii din jurul nostru:

Pentru o comunicare mai sănătoasă și mai eficientă:

1. Găsește timpul potrivit

Dacă te deranjează ceva și vrei să vorbești despre asta, încearcă să găsești momentul potrivit pentru a purta o conversație deschisă, sinceră și matură.

2. Vorbește față în față

Evită să vorbești în scris despre problemele pe care le vezi/simți. Mesajele pot fi interpretate greșit. Vorbește în persoană astfel încât să nu existe neînțelegeri.

3. Nu ataca sau jigni

Alege să nu ataci persoana cu care vorbești pentru că o poți aduce într-o stare defensivă și va fi și mai puțin receptivă la mesajul pe care încerci să îl transmiți.

Citește și:

4. Alege sinceritatea

Alege să îți deschizi sufletul și să vorbești fără perdea despre ceea ce simți, ceea ce crezi, ceea ce îți dorești. Nu uita că persoana de lângă tine nu îți poate citi gândurile, tu trebuie să îi spui ce vrei să înțeleagă.

5. Folosește regula de 48 de ore

Dacă partenerul tău face ceva care te deranjează, învață să vorbești despre asta. Însă nu face acest lucru imediat - folosește regula celor 48 de ore: așteaptă să se așeze informația, proceseaz-o și înțelege-o și vezi cum te simți după această perioadă. Însă amintește-ți că partenerul nu îți poate citi mintea - dacă nu vorbești atunci când ceva te deranjează, el nu are cum să înțeleagă că ceva este greșit.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.