Setari Cookie-uri

6 retete proaspete cu castravete

Castravetele este un fruct bogat in nutrienti, fibre si apa, dar scazut in calorii. Are o cantitate mare de antioxidanti care scad nivelul de zahar din sange si previn bolile cronice, imbunatatind in acelasi timp metabolismul si rezistenta corpului.

Combinat cu menta pentru un sorbet sau o supa rece, cu macris in sendvisuri, cu ridichii si zmeura in salate sau doar cu apa (pentru obtinerea unei bauturi demne de cel mai exclusivist spa), castravetele – chiar si cel murat – aduce prospetime si savoare oricarui fel de mancare.

Cum il putem prepara?

1. Gazpacho. Castraveti, cateva ierburi aromate, o mana de ceapa verde si un pic de ardei iute se amesteca cu suc de lamaie, avocado si iaurt grecesc. Totul blenduieste si se serveste rece. E cea mai usoara si mai racoritoare supa, perfecta pentru un pranz calduros.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.