8 Motive pentru care te judeci singură și cum să scapi de acest obicei toxic

8 Motive pentru care te judeci singură și cum să scapi de acest obicei toxic

Nu vei vorbi niciodată cu nimeni mai mult decât vorbești cu tine însăți în gândul tău. Alege să fii blândă cu tine. 

Cei mai mulți dintre noi ne tratăm pe noi înșine mult mai rău decât am trata vreodată pe oricine altcineva. De ce facem asta? Vom afla în materialul următor.

Primul pas este să înțelegem de ce și când ne judecăm pe noi înșine și de acolo să începem să luăm măsuri pentru a schimba modul în care vorbim cu noi înșine - ceea ce va schimba în cele din urmă și modul în care ne tratăm. Așadar, de ce ne judecăm?

1. Avem în cap o idee despre cine și unde credem că ar trebui să fim și ne învinovățim pe noi înșine dacă realitatea noastră nu se potrivește cu visurile - de parcă noi suntem singurii responsabili pentru tot ce trăim în această viață.

Ce avem de făcut: să recunoaștem că nu suntem singuri și că nu suntem în totalitate responsabili pentru succesul nostru. Există o mulțime de factori externi pe care nu îi putem controla.

2. Ne evaluăm valoarea pe baza performanței și a greșelilor noastre, de parcă am fi ceea ce facem.

Ce avem de făcut: trebuie să învățăm să ne deconectăm acțiunile și eforturile de identitatea noastră și să recunoaștem că oamenii buni uneori fac alegeri greșite sau au momente grele - și totuși merită dragoste și empatie.

3. Ne luptăm să ne acceptăm așa cum suntem pentru că acționăm pe baza credinței false că nu suntem suficient de buni.

Ce avem de făcut: putem schimba monologul din capul nostru din vocea crudă a cuiva care se poartă prost cu o voce iubitoare pe care vrem să o auzim - un răspuns empatic și plin de dragoste.

4. Credem că trebuie să fim perfecți pentru a fi iubiți și orice semn de imperfecțiune declanșează teama de a pierde iubirea.

Ce avem de făcut: să exersăm să ne iubim chiar și atunci când alții nu o fac. Iubirea de sine este cea mai importantă.

5. Credem că judecata de sine și autoflagelarea sunt modalități eficiente de a ne motiva să fim mai buni.

Ce avem de făcut: să ne motivăm pe noi înșine așa cum am motiva pe cineva pe care nu am vrea să îl rănim vreodată. Să învățăm să fim blânzi cu noi.

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri