Setari Cookie-uri

8 Motive pentru care te judeci singură și cum să scapi de acest obicei toxic

Nu vei vorbi niciodată cu nimeni mai mult decât vorbești cu tine însăți în gândul tău. Alege să fii blândă cu tine. 

6. Am adoptat convingeri despre ceea ce este bine și rău și despre ce este corect și greșit.

Ca exemplu: oamenii buni nu se enervează, este greșit să te pui pe tine pe primul loc - și ne judecăm singuri atunci când acționăm în afara alinierii la aceste convingeri.

Ce avem de făcut: să avem răbdare în acest proces, să nu mai punem etichete și să acceptăm lucrurile și oamenii așa cum sunt. Cel mai important, să ne acceptăm pe noi înșine cu toate defectele și calitățile noastre, cu bune și cu rele, cu momente frumoase și momente mai puțin frumoase, cu victorii câștigate și lupte pierdute.

7. Credem că anxietatea, stresul, depresia nu sunt reale și ne mustrăm pentru momentele în care suntem la pământ, considerându-ne slabi.

Ce avem de făcut: să recunoaștem convingerile care ne ghidează, să ne înțelegem mai bine stările și sentimentele, să nu le mai ascundem și să mergem mai departe cu viața noastră în ciuda disconfortului care apare.

Citește și:

8. Am devenit dependenți de a ne simți rău cu privire la noi înșine și, în esență, ne-am antrenat creierul să gândească negativ când vine vorba despre propria persoană.

Ce avem de făcut: să acceptăm faptul că nimeni nu este perfect și să înțelegem că toți oamenii greșesc. Să învățăm să nu ne mai pese atât de mult de ce spun alții despre noi și să ne trăim viața așa cum ne dorim.

foto main Anna Ismagilova, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.