Setari Cookie-uri

5 Semne că ești într-o relație toxică. Le regăsești în relația cu partenerul de cuplu?

Nu îți sacrifica fericirea. Eliberează-ți sufletul și ieși din cercul negativ în care te învârți. 

Iată care sunt semnele că ești într-o relație toxică:

1. Se pare că nimic din ce faci nu este bun

Cealaltă persoană iți reproșeaza diverse în mod constant și te tratează ca și cum nu ai fi suficient de bună pentru ea? Își bate joc de personalitatea ta și de cele mai multe ori te simți rușinată când ești în preajma sa?

2. Totul este întotdeauna despre ea și niciodată despre tine

Și tu ai sentimente, însă cealalată persoană este prea ocupată pentru a le vedea - sau pentru a le auzi. Nu poți purta o conversație sinceră și matură pentru că tu nu ești ascultată, nu ești luată în considerare, nu ești respectată. În loc să îți recunoască sentimentele, se luptă cu tine până când are ultimul cuvânt.

3. Simți că nu te poți bucura de momente bune cu această persoană

Citește și:

Fiecare zi aduce o altă provocare. Îți este din ce în ce mai dificil să fii în preajma acestei persoane - momente frumoase aproape că nu mai sunt deloc. Încercarea sa de a îți controla comportamentul este o încercare de a îți controla fericirea.

4. Nu ești tu însăți în preajma acestei persoane

Nu te simți liberă să spui ce gândești. Trebuie întotdeauna să porți o mască diferită - doar pentru a fi acceptată de această persoană. Uneori îți dai seama că nici măcar nu te mai recunoști - până și prietenii și membrii familiei îți spun că te-ai schimbat (și deloc în bine).

5. Nu îți este permis să crești și să te schimbi

Ori de câte ori îți propui să te dezvolți și să lucrezi la tine și la visurile tale, cealaltă persoană răspunde cu batjocură. Niciodată nu te încurajează și nu te susține. Nu există sprijin din partea ta pentru eforturile tale. Din contră, parcă este acolo pentru a îți frânge aripile și a nu îți permite să lupți pentru ceea ce îți dorești. Te ține blocată insistând că nu vei fi niciodată diferită de ceea ce eșți acum.

Citește și:

Dacă te confrunți cu doar unul dintre aceste semne, verifică cu mare atenție în sufletul tău și analizează pentru a afla dacă relația îți face mai mult rău decât bine. Acceptă și îmbrățișează răspunsurile care vin din intuiția ta - pentru că sinele tău interior îți dorește doar binele și ia măsuri clare în funcție de ce îți dictează inima (fără să îți pară rău).

foto main KUCO, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.